Mam Audi A6 C5 08/97r 2.4 V6 30V sedan
Zablokowane wszystkie drzwi, okna i wlew paliwa! Co zrobić??
Witam!
Pod supermarketem zamknąłem jak zawsze pilotem samochod, wracam i nie moge go otworzyc!
***(dokładnie to z tyłu siedział kolega, myślałem ze juz wyszedł i domknał drzwi, a miał jeszcze otwarte a pilotem nacisnąłem zamknij, po czym on zamknął drzwi i ponownie zamknij, normalnie zamknęło) Ale jak wróciłem to juz fury nie otworzyłem!)
Nie reaguje pilot, kierunkowskazy nie błyskaja, drugi pilot to samo!
Udało mi sie bagaznikiem wejsc, szyb nie moge opuscic, drzwi otworzyc ani od środka, ani z zewnątrz i klapki od wlewu paliwa nie moge otworzyć.
Nie wiem czy zaciął sie central zamek, czy tez jest jakas podwójna blokada!
Do bezpiecznikow nie moge dojsc bo trzeba by drzwi otworzyć!
Akumulator odłaczałęm na noc i nic sie nie zresetowało.
Nigdy wczesniej nie sprawdzałęm zamka od kierowcy bo zawsze pilotem otwierałem.
Teraz sprobowałem kluczykiem i sie obraca do okoła, nie działa:(
Jestem obecnie w Szwecji i mam big problem! Kto jest w stanie pomóc?
Jeżeli ktoś ma o tym pojęcie, czy moze podac tel stacjonarny, to zadzwonie z komórki, lub jak nie ma to odpisać!
Nie mam pojęcia co zrobić!!!!!!!!! Może można zresetowac komputer, no nie wiem! Otwiera mi sie tylko bagaznik i przednia maska!
[ Dodano: 2011-08-14, 18:02 ]
Pomoże ktoś??
[ A6 C5] Zablokowane wszystkie drzwi, okna i wlew paliwa! Co
[ A6 C5] Zablokowane wszystkie drzwi, okna i wlew paliwa! Co
Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 19:15 przez MartinA6, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
MartinA6, nic nie uszkodzisz. Spróbować możesz. Tu masz jak:
"musisz pewnie zakodować ponownie kluczyki, włóż klucz do stacyjki i włącz zapłon jednocześnie przytrzymaj przycisk otwierania aż sie odezwie alarm.jeśli to nic nie da to sprubuj w zamku przekręcając klucz w pozycję otwierania i wciśnij przycisk na pilocie aż sie odezwie" Przydałby się sprawny zamek. Swoją drogą, jak można nie wiedzieć, że zamek w drzwiach jest niesprawny? O_o
Ale myślę, że najszybciej, to podłącz auto pod VAG i zobacz co się tam porobiło. Jak się kluczyki wykodowały to musisz wkodować na nowo.
viewtopic.php?t=984
"musisz pewnie zakodować ponownie kluczyki, włóż klucz do stacyjki i włącz zapłon jednocześnie przytrzymaj przycisk otwierania aż sie odezwie alarm.jeśli to nic nie da to sprubuj w zamku przekręcając klucz w pozycję otwierania i wciśnij przycisk na pilocie aż sie odezwie" Przydałby się sprawny zamek. Swoją drogą, jak można nie wiedzieć, że zamek w drzwiach jest niesprawny? O_o
Ale myślę, że najszybciej, to podłącz auto pod VAG i zobacz co się tam porobiło. Jak się kluczyki wykodowały to musisz wkodować na nowo.
viewtopic.php?t=984
Sprawdziłęm to i nic nie pomaga! 2 piloty nie reaguja, nie otwiera zamkow, szyb, klapki od baku, nie mrugaja awaryjne jak naciskam cokolwiek na pilocie. zero reakcji
chyba pozostaje jechac do serwisu? troche nie uśmiecha mi sie w Stockholmie za to płacić, no i jeszcze nie wiem czy na miejscu zrobie, a paliwa nie moge dotankowac, bo nawet wlew paliwa zamkniety! Masakra!
[ Dodano: 2011-08-17, 19:07 ]
Wyczytalem gdzies ze w roczniku 97 sa pneumatyczne siłowniki, może one sie zacięły, no juz sam nie wiem o co chodzi! Skoro nawet jak na noc odłacze akumulator i ciągle central nie działa. Dopiero od 98 chyba elektryczne.
A co do zamka, w który kluczykiem próbuje otworzyc, to w jedna strone jest opór, a kręcąc w drugą to sie krecic do okoła i nie otwiera drzwi, nie wiem czy uszkodzona wkładka, czy to nie działa z powodu tego ze coś sie zacięło.
chyba pozostaje jechac do serwisu? troche nie uśmiecha mi sie w Stockholmie za to płacić, no i jeszcze nie wiem czy na miejscu zrobie, a paliwa nie moge dotankowac, bo nawet wlew paliwa zamkniety! Masakra!
[ Dodano: 2011-08-17, 19:07 ]
Wyczytalem gdzies ze w roczniku 97 sa pneumatyczne siłowniki, może one sie zacięły, no juz sam nie wiem o co chodzi! Skoro nawet jak na noc odłacze akumulator i ciągle central nie działa. Dopiero od 98 chyba elektryczne.
A co do zamka, w który kluczykiem próbuje otworzyc, to w jedna strone jest opór, a kręcąc w drugą to sie krecic do okoła i nie otwiera drzwi, nie wiem czy uszkodzona wkładka, czy to nie działa z powodu tego ze coś sie zacięło.