[A6 C5] Xenon plus nie zapala się za pierwszym razem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[A6 C5] Xenon plus nie zapala się za pierwszym razem
Witam,
Audi A6 C5 z fabrycznymi XENON PLUS (czyt. Bixenon'y). Od paru dni przy włączaniu świateł nie zapala się prawy xenon. Trzeba wyłączyć i włączyć ponownie (same światła) - czasem zaskakiwał za pierwszym, czasem nie, a czasem nawet nie było problemu. Przy czym oczywiste jest że na (Pełnym fisie, pokazywał błąd oświetlenia, oczywiście gaśnie jeśli zaskoczy/bądź nie wystąpi problem). Przy rozgrzanym silniku tego nie zaobserwowałem, z reguły dzieją się takie cyrki po dłuższym postoju. Układ samopoziomowania działa przy rozruchu jak i podczas jazdy. Lewy xenon ok - włącza się od razu.
VAG/VCDS - Czysto
Zanim pojadę do speca, jakieś sugestie?
Pozdrawiam.
Audi A6 C5 z fabrycznymi XENON PLUS (czyt. Bixenon'y). Od paru dni przy włączaniu świateł nie zapala się prawy xenon. Trzeba wyłączyć i włączyć ponownie (same światła) - czasem zaskakiwał za pierwszym, czasem nie, a czasem nawet nie było problemu. Przy czym oczywiste jest że na (Pełnym fisie, pokazywał błąd oświetlenia, oczywiście gaśnie jeśli zaskoczy/bądź nie wystąpi problem). Przy rozgrzanym silniku tego nie zaobserwowałem, z reguły dzieją się takie cyrki po dłuższym postoju. Układ samopoziomowania działa przy rozruchu jak i podczas jazdy. Lewy xenon ok - włącza się od razu.
VAG/VCDS - Czysto
Zanim pojadę do speca, jakieś sugestie?
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
Ile trwa żywotność takich żarników? Według faktur zrobił na nich ok. 100kkm, kosztowały 2 x 81,90€.Nikostratus pisze:Jakiej firmy palniki ? Zamień je miejscami będziesz wiedział w czym tkwi problem żarnik czy przetwornica.
OSRAM SILVERSTAR XENARC "D2S" - (Jeśli rzeczywiście d2s dla 4B2)
Ostatnio zmieniony 21 lis 2019, 15:32 przez Adiniakos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
Co prawda temat ogarnięty dość dawno temu, ale może komuś się przydać. Winny był żarnik D2S. Oryginał, philips, przejechane ponad 125kkm na tym żarniku. Wymiana i wszystko po staremu, oczywiście na strzał wymiana 2szt. Aktualnie przejechane ok. 4-5kkm na "osram d2s night breaker unlimited" Serdecznie polecam, ale naprawdę są mocne, z zewnątrz mocny zimny biały, jako kierowca łagodny żółty. Polecam ustawić porządnie łącznie z komputerem, w przeciwnym razie samochód jadący z na przeciwka będzie ślepy.
Ciekawi mnie dlaczego drugi żarnik był w lepszym stanie, skoro oba były wymieniane w tym samym momencie. No nic...
Temat do zamknięcia. Pozdrawiam
Ciekawi mnie dlaczego drugi żarnik był w lepszym stanie, skoro oba były wymieniane w tym samym momencie. No nic...
Temat do zamknięcia. Pozdrawiam