Słuchajcie dzis znow mi zgasl prawy xenon,tzn mam te hid xenony no i sprawdzilem kable zamienilem zarniki i zarnik jest ok.
natomiast sprawdzilem bezpiecznik i byl spalony,zalozylem drugi wlaczylem swiatla i znowu po 2 sekundach spalilo bezpiecznik.metoda wyszukiwawcza przyczyny spalilem 5 bezpiecznikow i w koncu wyjelem te hid-y i zamontowalem spowrotem zwykle zarowki.
co moze byc przyczyna?
czy to przetwornica pali bezpiecznik?
[A6 C5] xenon -pali bezpiecznik
Odświeżę temat
Właśnie dziś przytrafiło mi się, że przetwornica w prawej lampie pali mi bezpiecznik od świateł (jak przełożyłem ją do lewej lampy to spaliła mi bezpiecznik lewej). Spaliło mi 2 bezpieczniki 15A i 1 20A Czy miał ktoś może jeszcze taki przypadek?
Jeździłem na tych przetwornicach niecały miesiąc.
Jak z pracy to sprawdzę ile prądu ciągnie podczas odpalania. Sprzedawca napisał, żebym przeczyścił styki i jak nie pomoże to żeby odesłać w ramach gwarancji.
Właśnie dziś przytrafiło mi się, że przetwornica w prawej lampie pali mi bezpiecznik od świateł (jak przełożyłem ją do lewej lampy to spaliła mi bezpiecznik lewej). Spaliło mi 2 bezpieczniki 15A i 1 20A Czy miał ktoś może jeszcze taki przypadek?
Jeździłem na tych przetwornicach niecały miesiąc.
Jak z pracy to sprawdzę ile prądu ciągnie podczas odpalania. Sprzedawca napisał, żebym przeczyścił styki i jak nie pomoże to żeby odesłać w ramach gwarancji.