zamiast zamieniać żarniki proponuję sprawdzić odbłyśniki w obu lampach. Zawilgocenie i zabrudzenie przyśpiesza proces wypalania warstwy aluminium odbijającej światło żarnika. Lustereczko dentystyczne i radzę zerknąć do środka miedzy soczewka a przysłoną. Jeśli nie tu jest problem to czyszczenie soczewki troszkę pomaga.
ODRADZAM! czyścić odbłyśnik przy pomocy jakichkolwiek płynów, pędzelków i szmatek. Dotknięcie powłoki spowoduje starcie aluminium i tylko regeneracja przywróci życie lampie. Nawet najmocniejszy żarnik będzie świecić jak świeczka w wozie drabiniastym.
XENON oraz PRZETWORNICA
-
- Forum Audi A6 / A7
... i jeszcze mała uwaga... nie kupuj najtańszych palników na allegro... zapytaj, to podpowiemy gdzie kupić ORI palniki w przystępnej cenie
[/quote]
Witam,
Podłącze się pod temat ponieważ jeden zarnik d2s się wypalił a nie chcę ryzykować i wydać 150 zl za szt (allegro) i trafić na jakiegoś "chińczyka". Także proszę o sugestie gdzie mogę kupić pewny towar w miarę w przystępuje cenie.
Pozdrawiam Marcin

Witam,
Podłącze się pod temat ponieważ jeden zarnik d2s się wypalił a nie chcę ryzykować i wydać 150 zl za szt (allegro) i trafić na jakiegoś "chińczyka". Także proszę o sugestie gdzie mogę kupić pewny towar w miarę w przystępuje cenie.
Pozdrawiam Marcin