Witam,
Czy jest różnica jakakolwiek w wyświetlaczach FIS pomiędzy wersjami silnikowymi, rocznikami i europa/anglik ?
Bo chodzi mi po głowie kupic licznik z dobrym fisem i przelutowanie do swojego.
Ewentualnie jak ktoś ma na zbyciu to kupiłbym taki licznik, może być walnięty byle wyświetlacz był 100% sprawny.
Wyświetlacz FIS - różnice?
- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tak kusi ceną (100zł anglik) i wyglądem FISu bo mój jest okropny. Chciałem uniknąć programowania bo niemam nikogo pod ręką do tego a jeszcze wysyłac komus licznik mi sie nie uśmiecha bo unieruchomie samochód na dłużej. Myślałem na żywca przelutować wyświetlacz (tzn nie ja tylko gdzies w serwisie elektronicznym co ma hotaira). Cy sam wyświetlacz te wymaga jakiegos programowania?Mongolski pisze:czym kusi -cena?
jak go przeprogramujesz[jesli sie da] bedzie pokazywał tak jak w c5 a nie tj w a4
I druga sprawa w razie gdyby przerzucic wsad to licznik w B6 ma taki sam kształt i podejdzie do C5?
- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ok dzięki za info.wrc81 pisze:wydaje mi się ze koduje się liczniki a nie wyświetlacze fis trzeba szkac z A4b5
Audi A4/S4/RS4 B5 lata produkcji: 1995-2001
Audi A6/S6/RS6 C5 4B lata produkcji: 1997-2004
Dowiedziałem się juz że do A4 B6 robił Bosch wiec zupełnie co innego.
Pluje sobie w brode bo kilka dni temu mogłem kupi za 100zł płyte z licznika A6 C5 z idealnym fisem ale nie byłem pewny czy przelutowanie się uda czy może lepiej cała płyte wymienić tylko trzeba by podobno wsad kopiować do nowej płyty. A teraz juz poszła.