[A6 C5] wymiana żarówki xenon
[A6 C5] wymiana żarówki xenon
teraz swieci lewy reflektor na fioletowo,prosze o poradzenie mi co mam uczynic aby to zmienic i czy dam rade sam a nie jakiegos warsztatu szukać
dzięki z porady
Proszę nazywać tematy zgodnie z Regulaminem nazywania tematów!
Poprawiłem!
dzięki z porady
Proszę nazywać tematy zgodnie z Regulaminem nazywania tematów!
Poprawiłem!
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 10:49 przez GR12, łącznie zmieniany 3 razy.
GR12
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
witam to sie wypala mi swiecil na czerwono nawet ja wymienialem sam sprawa nie jest trudna dojscie moze kiepskie ale pewnie dasz rade
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
xenon
czy mozesz mnie poprowadzic co i jak mam odpiac i jak wyglada taka zarowka co to wogole jest H1,H7 itp bo nie wiem,od 2 m-cy mam to auto i juz taki kłopot,moze kontaktujmy sie na e-maila
slagrz12@wp.pl
pozdrawiam
Grzegorz
slagrz12@wp.pl
pozdrawiam
Grzegorz
GR12
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: xenon
co to za kłopot żaden kłopot otwierasz Maske sciagasz zaślepke pokrywe reflektora teraz zalezy czy masz Ori czy HIDGR12 pisze:czy mozesz mnie poprowadzic co i jak mam odpiac i jak wyglada taka zarowka co to wogole jest H1,H7 itp bo nie wiem,od 2 m-cy mam to auto i juz taki kłopot,moze kontaktujmy sie na e-maila
slagrz12@wp.pl
pozdrawiam
Grzegorz
jak ori to przekrecasz pierscien i wychodzi palnik D2S
a jak HID to jest na zapinkach metalowych troche trzeba wprawy i raczej H1 masz.
Nie polecam robic tego z wlaczonymi Xenonami
no tak,ale nie znam sie na tym co to HID regulacji wys lamp nie mam na desce
do lapmy wchodza 2 kable w gornej jej czesci mam tez 2 zatrzaski typu wygiete druty,czyli sugerujesz,ze mam to odpiac i sprawa jasna?
[ Dodano: 2010-02-11, 14:14 ]
tak wogole najlepiej jakie zarówki zastosowac?5000 czy 6000
do lapmy wchodza 2 kable w gornej jej czesci mam tez 2 zatrzaski typu wygiete druty,czyli sugerujesz,ze mam to odpiac i sprawa jasna?
[ Dodano: 2010-02-11, 14:14 ]
tak wogole najlepiej jakie zarówki zastosowac?5000 czy 6000
GR12
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Kontakt:
Zaczerpnięte z naszego forum:
1. Podłączamy VAGa, włączamy zapłon, moduł 55 i łączymy się.
2. Po połączeniu, wybieramy "Meas. Blocks", Grupa 001 i "Go!"
3. Następnie "Switch To Basic Settings" - Na pierwszej pozycji pojawi się "Wait". Czekamy kilkanaście sekund aż pierwsza pozycja pokaże nam "Learning" czy coś takiego (silnicznki lamp lekko drgną ).
4. Dopiero teraz włączamy światła.
5. Podnosimy maskę i za pomocą imbusa 5.5 czy jaki tam komu pasuje, regulujemy śrubami przy lampach do pożądanego poziomu (jedna śruba poziom, druga pion).
6. Po zakończeniu, wracamy do komputera. Teraz w celu zapamiętania bieżących ustawień, jako ustawień wyjściowych po uruchomieniu świateł, przyciskiem "Up" zmieniamy grupę na 002. Wychodzimy "Done, Go Back
[ Dodano: 2010-05-23, 14:07 ]
znalazłem to w oryginale, żeby nie było że to moje
all-ustawienie-xenonow-vt8325.htm
1. Podłączamy VAGa, włączamy zapłon, moduł 55 i łączymy się.
2. Po połączeniu, wybieramy "Meas. Blocks", Grupa 001 i "Go!"
3. Następnie "Switch To Basic Settings" - Na pierwszej pozycji pojawi się "Wait". Czekamy kilkanaście sekund aż pierwsza pozycja pokaże nam "Learning" czy coś takiego (silnicznki lamp lekko drgną ).
4. Dopiero teraz włączamy światła.
5. Podnosimy maskę i za pomocą imbusa 5.5 czy jaki tam komu pasuje, regulujemy śrubami przy lampach do pożądanego poziomu (jedna śruba poziom, druga pion).
6. Po zakończeniu, wracamy do komputera. Teraz w celu zapamiętania bieżących ustawień, jako ustawień wyjściowych po uruchomieniu świateł, przyciskiem "Up" zmieniamy grupę na 002. Wychodzimy "Done, Go Back
[ Dodano: 2010-05-23, 14:07 ]
znalazłem to w oryginale, żeby nie było że to moje
all-ustawienie-xenonow-vt8325.htm
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
Xenon swieci na różowo
Ja sie podepne czyli jak ksenon ori zaczyna swiecic na różowo to sie przepala tak? ile czasu mu zostalo? np. w godzinach.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Kontakt:
gajek82,
To raczej niemożliwe do określenia.
To raczej niemożliwe do określenia.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
Panowie, właśnie wymieniłem swoje żarniki. Zajęło mi to jakieś 30-40 min. Myślę, że to całkiem OK jak na pierwszy raz. Wsadziłem Philipsy D2S 85122+. Poczekam na zmierzch z testowaniem. Te, które wyjąłem (jeszcze świeciły, ale wg mnie dość słabo) były innych producentów - jeden OSRAM, drugi Philips.
Najtrudniejszym momentem było wyjęcie obudowy filtra powietrza przy prawej lampie.
Dużo czytałem o adaptacji ksenonów, ale myślę, że nie jest to konieczne po wymianie żarnika. Lampy przecież nie ruszamy z mocowań, a żarnik wchodzi prawidłowo tylko w jednej pozycji więc wszystko musi być OK.
Najtrudniejszym momentem było wyjęcie obudowy filtra powietrza przy prawej lampie.
Dużo czytałem o adaptacji ksenonów, ale myślę, że nie jest to konieczne po wymianie żarnika. Lampy przecież nie ruszamy z mocowań, a żarnik wchodzi prawidłowo tylko w jednej pozycji więc wszystko musi być OK.
Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny.
poglądów, bez podawania przyczyny.