Witam,
W moim aucie przepalił się żarnik xenon w prawej lampie. Przeszukując forum wiem że ori żarnik to D2S 4300K. Mam taeraz takie pytanie czy po wymianie żarnika komunikat na fisie o spalonej żarówce sam zniknie czy trzeba skasować go vagiem?
Pozdrawiam
Raffcio
Dziękuje wszystkim za szybką odpowiedź. Dzwoniłem do ASO i cena żarnika powala 680PLN za sztukę (bez przetwornicy).
Do bratka19mm:
Mam pytanie czy za każdym razem kiedy nastapi awaria serwera i znikną posty, profile i ponownie trzeba będzie się zarejestrować, to czy również trzeba się po raz kolejny przywitać? Tej kwestii nie porusza regulamin forum.
[c5 2.5 AKE] Wymiana żarnika xenon
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[c5 2.5 AKE] Wymiana żarnika xenon
Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 09:44 przez raffcio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Kontakt:
dokładnie zmień żarniki stronami i będziesz wiedzieć czy to przetwornica czy też nie.Ja ostatnio przezywałem podobne rozterki.Zakupiłem żarniki 6000K (super sprawa jak dal mnie) i wymieniłem moje stare Osram 4300K.Po założeniu nowych żarników prawy raz odpalał, raz nie.Postanowiłem na jego miejsce włożyć starego Osrama i z nim było wszystko OK.ÂŻarnik poszedł na reklamację, dostałem drugi i jak na razie mogę się cieszyć piękną poświatą żarników 6000Kcensored pisze:Najprawdopodobniej stało się to co pisałeś , przetwornica do wymiany ale proponuje jeszcze ją sprawdzić i zamień przetwornice miejscami wtedy będziesz miał pewność.
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
ÂŻarniki kupiłem dwa, sprawdzałem czy działają i z jednym i z drugim. Więc niskie prawdopodobieństwo że kupiłem dwa walnięte ale tego na 100% nie da się wykluczyć. Na forum AKP doradzono mi aby sprawdzić co VAG ma do powiedzenia w tej kwestii. Dopiero jestem mocno początkujący jeżeli chodzi o sprawność posługiwania się VAG'iem, dlatego może mi ktos powiedzieć co to może oznaczać cytat:"co mówi Vag w kwestii sekcji 55 ?"
Pozdrawiam
Raffcio
Pozdrawiam
Raffcio
Audi A6 Avant S-line
- patryk3211
- Forum Audi A6 / A7