Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Wymiana diód kontrolek w tablicy rozdzielczej

Elektryka
ODPOWIEDZ
McKansy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Wymiana diód kontrolek w tablicy rozdzielczej

Post autor: McKansy » 24 cze 2009, 11:19

Witam,

Przymierzam się do rozkręcenia zegarów, żeby wymienić spalone diody kontrolek - świeci mi się w sumie tylko 8 z 13 :-x A także naprawić przy okazji wyświetlacz FIS :mrgreen: Chciałbym się dowiedzieć, czy poradzę sobie sam z ich wymianą za pomocą lutownicy, czy potrzeba jakiś innych specjalistycznych narzędzi :-? Oraz, czy wie ktoś może jakie w ogóle są tam diody - zwykłe LED czy może jakieś SMD :?:

Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam :-)

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 24 cze 2009, 12:18

McKansy, z wyświetlaczem na pewno sobie sam nie poradzisz...

McKansy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: McKansy » 24 cze 2009, 12:22

MISIEK_A6 pisze:McKansy, z wyświetlaczem na pewno sobie sam nie poradzisz...
Hm... U mnie wygląda to tak - wchodzę rano do samochodu, przekręcam kluczyk i wyświetlacz jest prawie jak nowy (98% wszystkich pixeli świeci). Po kilkunastu minutach zaczynają się tracić całe linie :-/ Gdzieś na forum było, że taki objaw powoduje nagrzewający się wyświetlacz, że odkleja się czy tam coś... W każdym bądź razie należy to podobno w jakiś sposób docisnąć :?: Nie pamiętam dokładnie, ale mniej więcej o czymś takim czytałem :-P

[ Dodano: 2009-06-24, 14:41 ]
Na szczęście znalazłem już opis jak wymienić diody pod zegarami :-) Załączam linka, może się komuś także przyda :arrow: http://www.forum.a3-club.net/showthread.php?t=3674
A tutaj link do posta, w którym kolega Jarecki zamieścił zdjęcie jak to wygląda :arrow: a6-c5-zmiana-podswietlenia-vt10372.htm#106855

Poza tym, nadal czekam na odpowiedź na temat własnoręcznej naprawy FIS'a :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja