[a6 c5 all] wylaczyl sie fis.
[a6 c5 all] wylaczyl sie fis.
witam wszystkich. niewiadomo dlaczego calkowicie wylaczyl mi sie fis pomiedzy zegarami. nic nie robilem nic nie zminialem poprzez vaga. po odpaleniu auta pojawia sie standardowy napis zeby wcisnac pedal hamulca itd. wrzucam D pojawia sie OK. i po ruszeniu, juz nic wiecej sie nie wyswietla. ogolna ciemnosc:) nie widze spalania,temperatury itd. gdzie sprawdzic vagiem czy wszystko jest ok. ewentualnie gdzie pozminiac na jakim kanale. dzieki za pomoc pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MARIUSZ
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Prawdo podobnie uszkodzeniu uległa manetka prawa lub przetarło się okablowanie i reset miał zwarcie a w obecnej chwili ma przerwę.Bez wyjęcia licznika i sprawdzenia okablowania nic nie sprawdzisz.
[ Dodano: 2009-10-25, 18:34 ]
Wiadomości w stylu spalanie na fisi-ie są dostarczane z ecu a przeliczne w liczniku .logując się do licznika i patrząc na spalanie widzisz to dokładnie to co wyświetla ecu motoru ,reszta informacji to sygnał typu przerwa zwarcie z tolerancją dość dużą.
[ Dodano: 2009-10-25, 18:34 ]
Wiadomości w stylu spalanie na fisi-ie są dostarczane z ecu a przeliczne w liczniku .logując się do licznika i patrząc na spalanie widzisz to dokładnie to co wyświetla ecu motoru ,reszta informacji to sygnał typu przerwa zwarcie z tolerancją dość dużą.
trafna porada. doszedlem do tego rowniez jeszcze przed odczytaniem Twojego postu. zona jechala autem i przycisnela przypadkiem RESET wylaczajac wlasnie wyswietlacz. ale po raz kolejny jestem mile zaskoczony jak szybko i sprawnie dziala pomoc kolegow z klubu. pozdrawiam wszystkich.carlos pisze:A jak naciskasz przycisk RESET na manetce to też nicskoro pojawia się na FISIE informacja o :pedale hamulca" to znaczy że wyświetlacz działa, tylko się wyłączył. proponowałbym pobawić się przyciskiem reset i zobaczyć czy się coś włączy może jest jakies zwarcie na manetce, Prad do Fisa dochodzi czyli ewentualnie bezpieczniki można uznac za OK. W VAGU będzie to "licznik" bądź "Instruments" zależne od wersji Vaga.