Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 silnik AFN] Wiatrak klimatyzacji wogóle się nie kręci

Elektryka
ODPOWIEDZ
marcin7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin7 » 16 lip 2012, 18:32

76042zubzyk pisze:Koledzy już kiedyś pytałem i nie dostałem odpowiedzi więc spytam jeszcze raz, wiatrak od klimy sprawny, czujnik ciśnienia wymieniony, i tu moje pytanie nie wyłącza mi się wiatrak od klimy nawet jak wyłączę klimatronik, wystarczy że przekręcę stacyjkę a wiatrak od razu startuje od klimy i wydaje mi się że chodzi cały czas na jednym biegu ale nie wiem jak powinien chodzić na pierwszym a jak na drugim biegu, ingerencji pseudo elektryków nie widać wiatrak sam wymieniałem kiedyś.
Miałem identyczny problem. Wiatrak parę chwil po uruchomieniu silnika kręcił jak szalony na 2 biegu, mimo wyłączenia klimy. Okazało się, że jakiś "fachowiec" zamiast wyłącznika wentylatora, wsadził w to miejsce czujnik temperatury. Po wymianie wreszcie wentylator odpoczywa :)
Frugo1 pisze:Dzięki za odpowiedz :) czytałem w jakimś temacie ze miałeś nie dopiętą wtyczkę od czujnika i wiatrak zasuwał, spróbuje ja odpiąć i sprawdzę ten czujnik, to jest zwykły czujnik rezystancyjny?
To nie czujnik rezystancyjny, tylko włącznik termiczny wentylatora numer 8D0 959 481 B kolor niebieski. Nie należy mylić w zielonym czujnikiem temperatury płynu. U mnie ktoś pomylił :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja