Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wariujący centralny zamek po dzwoniei zalalniu :((

Elektryka
ODPOWIEDZ
obry
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wariujący centralny zamek po dzwoniei zalalniu :((

Post autor: obry » 18 lut 2015, 14:40

Witam

Opiszę problem z moim audi - a6 c5 1997 r 1,8t+gaz:

Jakiś czas temu uderzyłem przodem auta, uszkadzajac prawy błotnik. Po naprawie okazało się że błotnik w miejscu oryginalnego spawu, rozszczelnił się i w ten sposób z tyłu, po stronie pasażera, miałem po deszczu wody tak dużo, że mogłem tam wrzucić ryby i je hodować :(

Od tego czasu zacząl się mój problem.
Kiedy zatrzymuję się, gasze auto i przekręcam włącznik świateł, centralny zamek zamyka sie i nie mogę wyjść z auta. Klamka nie otwiera drzwi, pomoga dopiero, włączenie zapłonu i otworzenie klamką drzwi, przy czym reszta drzwi jest nadal zamknięta. gdy mam zapłon, mogę przyciskiem na drzwiach otworzyć resztę, nie mniej jednak, jest to uciążliwe. Zauważyłem również, że lampka przeciwmgielnych na przełączniku ciągle świeci, niezaleznie od tego co włączam. Proszę o sugestie co do problemu. Dodam tylko, że tył od dłuższego czasujest suchy, a problem pojawia się i znika ( poza lampką świateł o których pipsałem-ciągle się świeci ) w SPAM 80-20% wiec jest w większosci czasu uzywania samochodu

pozdrawiam i dziekuję za odpowiedzi

123Marcin123

Post autor: 123Marcin123 » 18 lut 2015, 21:51

pytanie do ciebie co chcesz zrobić a wiesz dlaczego się pytam ,,,po pierwsze zalane zostało częściowo auto sterownik alarmu moduł alarmu może nawet sterowenik komputera nawet jeżeli jest na podszybiu to kable tez ida dołem ,,nie,,, to wszystko jest połczone z instalcją samochodu,, a najlepsze jest to że woda jak się dostanie do kabli ,przewodów instalacji itd. to ona dalej tam jest,,,,, izolowane przewody to pikuś ,,ale są jesze kostki złącza styki a tam przewody są odsłonięte i tu jest problem ,,woda stoi potem wysycha na odsłoniętym przewodzie lub na złączach,,,i mamy rdze a potem zero styku i wysiada dany element ,,,diagnoza elektryczna podpiecie pod komputer nic nie wyjdzie szukamy recznie i znajdujemy problem ,,, a i jeszcze jedno napisałeś jakiś czas temu to jet ważne ,,,to konkretnie kiedy ,,,,, mogę zdiagnozować daj znac na pw podam numer

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja