Mam jakiś niefabryczny alarm, więc nie przejmowałem się tym że wyskakują błędy związane z centralnym zamkiem, ale dziś zrobiłem mały experyment. Skasowałem błędy i siedząc w aucie nacisnąłem na guzik na drzwiach, żeby zamknąć i zaraz otworzyć drzwi - błędy wróciły, a ponieważ nie dotykałem alarmu to chyba nie jego wina.
zamieszczam to, co wyleciało przez kabel:
Thursday, 09 December 2010, 16:21:53
VAG-COM Version: Release 409.1-S
Control Module Part Number: 4B0 962 258 D
Component and/or Version: Zentralverriegelung D35
Software Coding: 06753
Work Shop Code: WSC 02325
3 Faults Found:
01561 - Left Rear Door
59-00 - Can't Unlock
01562 - Right Rear Door
59-00 - Can't Unlock
01562 - Right Rear Door
61-00 - Won't De-Safe
---------------------------------------------------------------------------
O co może chodzić?
Niedawno padły mi 2 prawe krańcówki - w przednich prawych nie pomaga nawet walenie pięścią, a w tylnych zapala się lampka jak na otwartych drzwiach nacisnę guzik od otwierania. Ale te same błędy pojawiały się jak krańcówki jeszcze działały, a poza tym nie dotyczą one wyłącznie prawych drzwi...
[A6 C5] VAG wywala błędy związane z drzwiami.
Miałem ten sam problem.
Zdjełem boki drzwi wytarłem do sucha wilgoć wewnątrz drzwi, oraz wysuszyłem farelką (ok.15 min) i działa normalnie.
Czyli otwiera na raz i błędów nie wyrzuca,
Ciekawe na jak długo
Tu masz link z moim filmikiem, myślę, że pomogłem rozwiązać twój problem bo u mnie się udało
a6-c5-drzwi-nie-chca-sie-otworzyc-vt3637,15.htm#157343
Zdjełem boki drzwi wytarłem do sucha wilgoć wewnątrz drzwi, oraz wysuszyłem farelką (ok.15 min) i działa normalnie.
Czyli otwiera na raz i błędów nie wyrzuca,
Ciekawe na jak długo
Tu masz link z moim filmikiem, myślę, że pomogłem rozwiązać twój problem bo u mnie się udało
a6-c5-drzwi-nie-chca-sie-otworzyc-vt3637,15.htm#157343