ustawienie świateł - xenon
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAGB 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
ustawienie świateł - xenon
Czy ustawię wysokość świecenia xenonu na stacji diagnostycznej czy trzeba coś dodatkowo majstrować vagiem?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
Vagiem ustawisz światła w Basic Settings na poziom zerowy i wtedy się ustawia
Z wiki ROSSTECH:
Z wiki ROSSTECH:
Kod: Zaznacz cały
[Select]
[55 - Xenon Range]
[Basic Settings - 04]
Group 001
[Go!]
The meas. block field now shows "Wait" and should switch to "Adjust Headlights" then (this may take up to 10 seconds).
Adjust the headlights using their manual adjusting screws as referenced against a suitable aiming target.
Scroll [Up] to Group 002
The adjustment should now be learned.
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAGB 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
dzięki Michał
btw. tak z ciekawości - czy bez wcześniejszego użycia vaga kręcił bym regulacją można coś urwać?
btw. tak z ciekawości - czy bez wcześniejszego użycia vaga kręcił bym regulacją można coś urwać?
Audi B3 1.8, Seat Toledo II 1.6, Audi A4 B5 2.6 V6 (sedan), Audi A6 C5 4.2 V8 (avant), Opel Astra G 1.7 (hatchback), Audi A6 C4 2.6 V6 (sedan), Audi A6 C5 1.9 (sedan), Mazda 5 2.0 CD, Renault Scenic II 1.5dci, Audi A4 B5 1.8 (sedan)
Jeżeli jest opcja ustawienia Vagiem to tylko po to by poziomowanie działało własciwie przynajmniej w teorii i nie wywalało błedu. krecenie w lampach bez ustawienia opcji vagiem spowoduje wywalanie błedu.
I własnie na ścianie na oko najlepiej juz od lat ustawiam. owszem jest to upierdliwe bo czasem wymaga kilku kursów nocnych celem sprawdzenia czy nie oslepiam i czy widze dobrze ale lepsze to niz męczarnia po ustawianiu na SKP...
Ale to jest moja religia i nie kazdy sie musi z tym zgadzać.
I własnie na ścianie na oko najlepiej juz od lat ustawiam. owszem jest to upierdliwe bo czasem wymaga kilku kursów nocnych celem sprawdzenia czy nie oslepiam i czy widze dobrze ale lepsze to niz męczarnia po ustawianiu na SKP...
Ale to jest moja religia i nie kazdy sie musi z tym zgadzać.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Ale głupoty gadasz. Moje nie raz kręcone na SKP, ani razu nie dłubane pod VAG-iem i błędu nie było. Nawet po wyjęciu, rozklejeniu, sklejeniu i włożeniu też błędu nie było - znaczy był, ale sierota zapomniała wtyczki wpiąćApophis pisze:krecenie w lampach bez ustawienia opcji vagiem spowoduje wywalanie błedu.