Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Ustawienie poprawnie wskazówek licznika

Elektryka
ODPOWIEDZ
lgorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Ustawienie poprawnie wskazówek licznika

Post autor: lgorek » 28 lut 2013, 21:35

Witam

Jak najsprawniej przeprowadzić akcje z ustawieniem dobrze wskazówek ? Wymieniałem wyświetlacz FIS ponieważ był już w tragicznym stanie ten co mam teraz to jest niebo a ziemia świeci bardzo ładnie :). Jednak teraz chce ustawić wskazówki aby były tak jak należy, paliwo i temperaturę ustawiłem na 99% dobrz jest na śroku no może minimalnie brakuje ale już więcej zmieniać nie będę. Jednak mam problem z obrotami i prędkościomierzem. Robię to tak iż wciskam delikatnie wzkazówkę na ośkę po czym w VCDS ustawiam test licznika i jak zrobi go do końca to wskazówki ustawią się pionowo. W tym momencie koryguje tak aby była idealnie na 3 przy obrotach oraz 100 przy predkościomierzu. Jednak przy wciskaniu zawsze zejdzie na boki muszę dodać margines błędu. Bo chce mieć tak aby jak mam 2k obrotów to było dokładnie tyle może +/-25 bo ustawiłem wcześniej w miarę ok ale różnice były ponad 40obr.

Czy macie na to jakiś patent czy robiecie dokłądnie tak jak ja ??

Ariu

Post autor: Ariu » 18 lip 2013, 06:16

Odgrzebie kotleta, i jak jest jakiś patent na te wskazówki, mam zaplecze techniczne do wymiany tego wyświetlacza bez problemu lecz męczy mnie precyzja z ustawieniem dokładnie tych wskazówek, a może istnieje jakaś kalibracja z VAG.

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 18 lip 2013, 09:02

tak jak kolega wyżej pisał. przez vaga robisz test licznika, wskazówki ustawiają się pionowo i wtedy możesz je dokładnie wyregulować

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja