Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Tylne szyby - nie dzialaja z przycisku na drzwiach

Elektryka
serek1013
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: serek1013 » 11 mar 2015, 19:05

Witam wszystkich forumowiczów. Na początku chciałbym nadmienić, że użyłem "szukajki", a także odwiedziłem inne fora, aby zdiagnozować swój problem. Niestety nie udało mi się znaleźć drugiego takiego problemu. Do rzeczy. Wszystkie szyby działają poprawnie z panela kierowcy, a także z pilota w kluczyku. Blokada tylnych szyb z panela kierowcy działa normalnie. Po odblokowaniu TYLNYCH szyb z panela kierowcy, MOŻNA je otworzyć z tylnych przycisków (i oczywiście z panela kierowcy), ale NIE MOŻNA ich zamknąć z tylnych przycisków - problem ten dotyczy obu tylnych szyb. Spodziewałem się, że problem leży w blokadzie więc rozebrałem do zera panel kierowcy - nic nie połamane, nie poprzepalane, blokada normalnie odbija, sprężynki całe, styki w kostce wyczyściłem. Znalazłem w pobliżu używkę panela kierowcy - podjechałem, podpiąłem i okazało się że tam całkowicie blokada jest zepsuta! Dobrze, że nie kupiłem wysyłkowo bo 70zł + przesyłka poszło by...a w ASO wołają 211zł na dzień dzisiejszy. Moje pytania: 1. Co dalej? - Moduł komforu? (czy otwieranie i zamakanie szyb z panelu kierowcy i z pilota to wykluczają) 2. Czy ktoś ze śląska z okolic Katowic/Sosnowca/Dąbrowy Górniczej/Będzina/Siewierza mógłby udostępnić swój panel kierowcy w celu podpięcia i sprawdzenia czy w tym jest sęk (a6 c5 około 2003r czyli po lifcie) Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja