tylna wycieraczka problem
tylna wycieraczka problem
Witajcie. Mam problem z tylną wycieraczka. Kiedy ja wlacze w pewnym momencie zacina sie i pracuje jak by chciala a nie mogla, wiec postanowilem wymienic ja na druga ale problem nie zanikl.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2011, 22:31 przez budrys85, łącznie zmieniany 1 raz.
mam chyba to samo, dziala jakby miala przerwy w dostawie pradu, jak bede mial chwile czasu to moge wrzucic filmik po swietach jak to wyglada. Ale pewnie bede cos z silnikiem bo czasami chodzi bez zarzutu.
musze to naprawic bo normalnie denerwuje bo nie wiadomo czy ruszy czy nie i zamiast byc ladna czysta szyba to sa te kreski w miejscu postoju wycieraczki.
musze to naprawic bo normalnie denerwuje bo nie wiadomo czy ruszy czy nie i zamiast byc ladna czysta szyba to sa te kreski w miejscu postoju wycieraczki.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
W avantach bardzo często zaciera się mechanizm wycieraczki tylnej na ośce. Ja tak miałem .
Pękają dysze doprowadzające płyn do sprysiwacza i tam się zbiera brud na ośce.
Rozebranie silniczka i czyszczenie ośki pomogło.
Spryskaj tylną szybę i zobacz czy płyn leci w jedno miejsce(tak być powinno), czy pryska razem z ruchem ramienia wycieraczki. Jeśli spryskiwacz porusza się razem z wycieraczką to masz pękniętą dyszę i jest ona do wymiany.
Pękają dysze doprowadzające płyn do sprysiwacza i tam się zbiera brud na ośce.
Rozebranie silniczka i czyszczenie ośki pomogło.
Spryskaj tylną szybę i zobacz czy płyn leci w jedno miejsce(tak być powinno), czy pryska razem z ruchem ramienia wycieraczki. Jeśli spryskiwacz porusza się razem z wycieraczką to masz pękniętą dyszę i jest ona do wymiany.