Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1,9 tdi -elektryczne problemy]

Elektryka
ODPOWIEDZ
Marious_83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1,9 tdi -elektryczne problemy]

Post autor: Marious_83 » 26 paź 2010, 12:48

Witam

Jakiś czas temu dokonałem przekłądki silnika wraz ze skrzynią z 2,5 tdi automat (afb) na 1,9 tdi manual (afb)

Mam kilka problemów jednym z nich jest ASR, w 2,5 miałem ASR ale przestał działać z powodu uszkodzonego przepływomierza( świecił się kontrolka na desce) po przekładce ASR wogóle nie funkcjonuje, tak jakby go nie było, nie świeci się kontrolka włączanie i wyłączanie nie działa(abs działa bez zarzutów).
Zostawiłem sterownik ABS z 2,5, z silnikiem 1,9 został przełożony licznik, komputer oraz instalacja.

Nie działa otwieranie szyb tylnych z pozycji pasażera z pozycji kierowcy wszystkie szyby otwierają się jak trzeba.

No i tempomat był w 2,5 a 1,9 nie działa z tym że nie wiem czy auto dawcy było w tempomat wyposażone gdzie szukać jakiegoś mechanizmu??

Proszę o wskazówki
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 13:20 przez Marious_83, łącznie zmieniany 1 raz.

piotrekr79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrekr79 » 27 paź 2010, 19:36

Witam ja kiedyś zrobiłem przekładkę z automata na manual w passacie i przestało wszystko działać po tygodniu czasu to i silnik przestał zapalać. Znalazłem gościa który zajmuje się elektryką i odrazu przez telefon bez żadnych pytań powiedział co jest przyczyną po umówieniu się z nim auto po paru dniach jeździło. Koszt 1000zł zmiana pełnej elektryki w auci bo te barany którzy robili mi przekładkę nie powiedzieli lub nie wiedzieli że ze skrzyni wychodziła taka wiązka kabli która sterowała całą elektryką silnika a ten łapał takie śmieszne błędy że wszystko stawało i nic nie działało. Mam nadzieję że w audi jest inaczej i to nie jest to
Piotr

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja