Taśma Air Bag - wersja z podgrzwana kierownicą
Taśma Air Bag - wersja z podgrzwana kierownicą
Witam wszystkich. Mój problem jest następujący. Moja tama Air Bad wersja z podgrzewana ierownicą jest nie do zdobycia Nr to 1J0959654AL. Nie wiem czy inna będzie pasować. Czy to AL oznacza podgrzewana kierownicę. Jesli moglibyście poradzic jakie nr jeszcze pasują byłbym bardzo wdzięczny. Dodam że nie zależy mi na podgrzewaniu kierownicy. Pozdrawiam i czeka z niecierpliwością na porady
Jakub
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
W tej sytuacji możesz kupić i podmienić praktycznie każdą taśmę np: AG , AC , J itd. ważne żeby miała dwa piny w gnieździe T5h ( nimi idzie napięcie dla modułu w kierownicy ) , zdjęcie poglądowe:
![Obrazek]()
picture share
Nie mam pewności jak to wygląda wewnątrz kierownicy ale według mojej wiedzy i schematów nic nie trzeba będzie przerabiać , po prostu zostawisz wtyczkę 2bg nie podpiętą ( warto by zaizolować bo tam jest prąd po zapłonie )
W tej 2bg jest zasilanie od podgrzewania , z niej napięcie przekazywane jest blaszkami ślizgowymi które są w części obrotowej , tu wnętrze taśmy z końcówką Q
![Obrazek]()
free upload pictures
picture share
Nie mam pewności jak to wygląda wewnątrz kierownicy ale według mojej wiedzy i schematów nic nie trzeba będzie przerabiać , po prostu zostawisz wtyczkę 2bg nie podpiętą ( warto by zaizolować bo tam jest prąd po zapłonie )
W tej 2bg jest zasilanie od podgrzewania , z niej napięcie przekazywane jest blaszkami ślizgowymi które są w części obrotowej , tu wnętrze taśmy z końcówką Q
free upload pictures
Witam a dlaczego nie podpinać wtyczkę 2bg . wybacz ale trochę to dla mnie skomplikowane.Trudno kupić używaną taśmę bo nikt cię nie informuje ile jest pinów takich czy innych. Co innego jak masz to ju z w ręce. Zastanawiam się czy jest jakaś opcja która pozwoli mi kupić taśmę o innych nr końcowych i żeby to działało. Z góry dzięki za każde info.
Jakub