Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5] Tajne przyciski w wersji fabrycznej TAXI

Elektryka
ODPOWIEDZ
DANIO_
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Tajne przyciski w wersji fabrycznej TAXI

Post autor: DANIO_ » 11 kwie 2009, 21:36

Witam mam wersję ex-TAXI i znalazłem dziwne przysiski nieźle ukryte.
1. malusieńki przycisk średnicy 1mm z boku podłokietnika
2. duży przycisk ok 3-4cm średnicy schowany u góry podstopnicy pod lewą nogę
3. przy próbie włączenia tempomatu zaczynają palić się światła awaryjne i mrugają naprzemian światła długie i krótkie i nieda się tego wyłączyć, tylko odłączenie akumulatora skutkuje.

Do czego są te dwa pierwsze przyciski?? Boje się sprawdzić po przeżyciach z tempomatem
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2009, 22:03 przez DANIO_, łącznie zmieniany 1 raz.

piter

Post autor: piter » 12 kwie 2009, 10:07

Kolego mam identyczny model auta. O dwoch pierwszych guzikach nie wiem, jakos u mnie nie wystepowaly za to mam prawie ten sam problem z tempomatem tylko ze u mnie zalacza sie alarm i wyje jak diabli przy wlaczaniu ale wylacznik mam w bagazniku. Jest to opcja fabryczna stworzona dla bezpieczenstwa kierujacego.

DANIO_
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DANIO_ » 12 kwie 2009, 22:26

gdzie w bagażniku się to dziadostwo wyłącza??

[ Dodano: 2009-04-12, 22:28 ]
Popatrz dobrze, może te 2 przyciski też masz. ja mam auto 5 lat i dopiero kilka dni temu odnalazłem go jak prałem wykładzinę, musisz włożyć głowę przy pedałach i u samej góry jest

piter

Post autor: piter » 13 kwie 2009, 12:14

Wiec tak. Sprawdzilem wnetrze. Guzik obok pedala gazu rzeczywiscie mam. Zeby go sprawdzic wyjechalem za miasto zeby w razie wlaczenia sie alarmu nie zaklocac sasiadom <ok> U mnie ten przycisk nic nie robi wiec raczej jest rozlaczony. Jak doczytalem w ksiazce (na zalaczonym zdjeciu) jest to jedna z dwoch form zalaczania alarmu. Guzik przy nodze to tzw cichy alarm, blykanie tylko swiatel. Tempomatem uruchamia sie alarm glosny. Jesli chodzi o podlokietnik to nic tam nie znalazlem. Fabrycznie byla tam montowana drukarka do paragonow. Moze masz jakas pozostalosc po tamtym sprzecie. Odnosnie guzika(wylacznika alarmu) w bagazniku to objrzyj na zalaczonych fotkach. Po lewej stronie na sciance. Zdjecie pokazuje bagaznik wersji avant. W sedanie mam ten guzik po tej samej stronie tylko ze nad klapka schowka. Poszukaj. Jak masz te funcje alarmu to wylacznik powinien byc na bank. Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

DANIO_
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DANIO_ » 13 kwie 2009, 17:56

mam takie coś w bagażniku tylko niewiedziałem do czego to jest.
jeśli chodzi o podłokietnik to mam na zewnątrz po lewej stronie taki malusieńki przycisk wielkości łba od szpilki

[ Dodano: 2009-04-13, 17:57 ]
Może ktoś wie czy i jak można zrobić żeby działał tempomat zamiast tego alarmu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl