Szwedzkie światła. Jak się ich pozbyć?
Szwedzkie światła. Jak się ich pozbyć?
Witam. Mam problem w moim Audiku. Otóż poprzedni właściciel zamontował w jakiś nie znany mi bliżej sposób światła szwedzkie, czyli zapalanie się świateł mijania po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon jak i zapalanie się w tym momencie tylko podświetlenia licznika. Chciałbym się tego pozbyć. Przy włączniku świateł mam zwarte dwa kable żółty i żółto czarny. i są one podłączone w kostce w miejscu X1 i 56 o ile się nie mylę. Gdy je rozewrę, światła nie zapalają się po zapłonie ale też nie zapalają się żadne światła oprócz pozycji w pozycję 1 włącznika. Gdy zamienię te dwa kable miejscami też nie ma efektu. Dodam że nie ma tam dołożonego żadnego bezpiecznika ani sterownika.. Jak się pozbyć tych szwedzkich ? Pomocy.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Ok to sprawdź PIN3 TFL? Coś jest podpięte? A pin 7? - jakie tam masz przewody i kolory?
Ostatnio zmieniony 11 lis 2015, 20:27 przez bendzji, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
http://i63.tinypic.com/10dbd4m.jpg Tak wygląda moja wtyczka od włacznika a lampy zwykłe
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
z ciekawości wyciągnąłem u siebie - i zgadza się ze schamatami - zółto-czarny do pinu 1 a żółty na pin 4 ( nie mogą być zwarte ) jeśli tak nie działa szukałbym przyczyn we włączniku albo jakiś kombinacji przekaźników/modułów dalej.
Prąd z żółtego kabla idzie do skrzynki bezpieczników do bezpieczników S20 i S21 ( 15A ) i potem z nich do lamp.
Prąd z żółtego kabla idzie do skrzynki bezpieczników do bezpieczników S20 i S21 ( 15A ) i potem z nich do lamp.