Sygnał odpalonego silnika, gdzie się wpiąć ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Sygnał odpalonego silnika, gdzie się wpiąć ?
Hej, montuję elektryczną nagrzewnicę do audiczki, pytanie gdzie najlepiej się wpiąć by mieć plus lub minus po odpaleniu silnika ? Tak by nagrzewnica załączyła się tylko przy załączonym silniku.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Sygnał odpalonego silnika, gdzie się wpiąć ?
Poszukaj takiego układu elektronicznego który kontroluje napięcie w instalacji. Jeżeli jest większe od 13,5 do 14,4 V to znaczy, że silnik pracuje bo alternator jest wzbudzony.Pawlo_j23 pisze:Hej, montuję elektryczną nagrzewnicę do audiczki, pytanie gdzie najlepiej się wpiąć by mieć plus lub minus po odpaleniu silnika ? Tak by nagrzewnica załączyła się tylko przy załączonym silniku.
Kiedys widzialem takie kity do lutowania chyba w avt.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedzi.
Oczywiście będzie odpowiednio sterowana.
Chchiałem wykorzystać istniejący zacisk żeby nie dokładać kolejnych układów. W razie czego można wykorzystać zwykły miernik stanu naładowania akumulatora
Dzisiaj dotarła grzałka więc jak będzie wolna chwila to pokombinuję
Nie mogę znaleźć w klimatroniku który kabel odpowiada za grzałkę w dieslach. Ale nie wiem jak to jest tam podpięte więc będę robił swój układ
Oczywiście będzie odpowiednio sterowana.
Chchiałem wykorzystać istniejący zacisk żeby nie dokładać kolejnych układów. W razie czego można wykorzystać zwykły miernik stanu naładowania akumulatora

Dzisiaj dotarła grzałka więc jak będzie wolna chwila to pokombinuję

Nie mogę znaleźć w klimatroniku który kabel odpowiada za grzałkę w dieslach. Ale nie wiem jak to jest tam podpięte więc będę robił swój układ