Światła mijania cree led
-
- Forum Audi A6 / A7
Światła mijania cree led
Witam, używa(albo używał) ktoś z was czegoś takiego? Kolejny raz spłonęła mi żarówka i szukam jakiejś alternatywy i decyzja padła na znane i nielubiane hidy albo ledy. szukałem różnych tematów ale wszystkie są stare(z 2013roku) i nie dają 100% odpowiedzi na to jak działają, jak bardzo oślepiają, jak bardzo zabierają dowody:D
Ostatnio zmieniony 10 gru 2016, 10:02 przez zamarancza, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpinam się pod temat. Jestem ciekaw jak takie żarówki H1 LED spisywały by się w miejsce tradycyjnych żarówek H1 do jazdy dziennej, ponieważ oświetlenie fabryczne świateł dziennych jest bardzo słabe po zmroku a jak już lekko pada czy mocniej to już kompletnie słaba jest widoczność. Ktoś stosował, może coś polecić? Lampy bez xenonów.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ludzie, dajcie spokój z tym gównem. Żadne zenony, ledy czy jakieś inne farmazony. Nie dość, że to nie będzie świeciło a jeśli już to wszędzie, tylko nie tam gdzie potrzeba to stłuczka albo coś to bulicie za wszystkie szkody na ludziach i furach ze swojej kieszeni bo wtedy OC nie działa.
Najlepsze wyjście (i paradoksalnie najtańsze) to regeneracja odbłyśnika i polerka soczewki. Jak jest porysowany klosz to też polerka i na to powłoka anty UV. Wtedy macie światła lepsze od nowych Depo.
Ogarnijcie się chłopaki
Najlepsze wyjście (i paradoksalnie najtańsze) to regeneracja odbłyśnika i polerka soczewki. Jak jest porysowany klosz to też polerka i na to powłoka anty UV. Wtedy macie światła lepsze od nowych Depo.
Ogarnijcie się chłopaki

Ostatnio zmieniony 25 lut 2017, 11:39 przez vikus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Podejrzewam że w OC to ciężko było by udowodnić, pewnie troszkę inaczej wygląda sprawa z AC. Co nie zmienia faktu że najlepiej zregenerować lampy lub założyć ksenon, który prawdopodobnie tez trzeba będzie oddać do regeneracji przed założeniem. 400zł to już chyba kompleksowa regeneracja lamp. Do przedlifta można szukać lamp przejściowych, tam chyba była większa soczewka.
300zł za coś co może być przyczyną problemów i w dodatku nie gwarantuje odpowiedniego światła? I raczej przy słabej optyce reflektora nawet jakby by tam była żarówka 200W to i tak nie będzie dobrze świecić.
300zł za coś co może być przyczyną problemów i w dodatku nie gwarantuje odpowiedniego światła? I raczej przy słabej optyce reflektora nawet jakby by tam była żarówka 200W to i tak nie będzie dobrze świecić.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Nie wydaje mi się, ponieważ sensem mojej wypowiedzi jest to, że nie wiem jakie byś super hiper ledy nie wsadził do starych trupów reflektorów to nic nie uzyskasz prócz straty homologacji, świecenia gdzie popadnie itp itd.sawiksaw pisze:zmienia
Znam przypadki gdzie bardziej cwani przy stłuczce od razu powołują się na oślepienie. Nawet gdyby skończyło się to sądem i ugodą, uważam że ledy są dalece nierozsądne nie obrażając tych, którzy wpadli na ten pomysł.
Temat na forum Audi A6 C5 AFN. Paliwa w zbiorniku.
masz święta rację
tylko że nadal wracamy do tematu wiary
mówić to sobie mozna wszystko -- chodzi o to zeby coś udowodnić przed sądem
jakoś tego nie widzę żebyś wyjeżdżając z podporządkowanej wymusił pierszeństwo
a potem sie tłumaczył ze nie widziałeś w dzień auta -- albo ze cię oślepiło
oczywiście to jest średnio legalne i nie działa tak jak powinno
ale nie dajmy podstaw prawnych bo to nie tak działa
tylko że nadal wracamy do tematu wiary

mówić to sobie mozna wszystko -- chodzi o to zeby coś udowodnić przed sądem
jakoś tego nie widzę żebyś wyjeżdżając z podporządkowanej wymusił pierszeństwo
a potem sie tłumaczył ze nie widziałeś w dzień auta -- albo ze cię oślepiło

oczywiście to jest średnio legalne i nie działa tak jak powinno