Światła do jazdy dziennej, halogeny led
-
- Forum Audi A6 / A7
Pomyśl może nad czymś takim, dobierz pod wymiar i podmień 
http://allegro.pl/listing/listing.php?b ... egory-4138
Ps. dobrze, że nie chcesz takich "wieśniackch" prostokątnych zakładać

http://allegro.pl/listing/listing.php?b ... egory-4138
Ps. dobrze, że nie chcesz takich "wieśniackch" prostokątnych zakładać

-
- Forum Audi A6 / A7
Wytłumacz dlaczego lepsze? Masz homologacje na kloszu? I wygląda jak byś miął świeczki zapalone w lampach... A halogeny kolego świecą na wprost i są skierowane pod lekkim kątem na pobocze także w niczym to nie przeszkadza.ernieball pisze:Ja u siebie myślałem o dziennych w halogenach ale w końcu zdecydowałem się
na moduł DRL który zapala mi światła drogowe na 30% mocy.
Wydaje mi się, że to dużo lepsze rozwiązanie niż dzienne z halogenów gdyż halogeny
świecą pod złym kątem tzn. powinny"na wprost" a świecą na boki.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Wszystko super nawet się bym skusił, ale niebiescy chcą homologację. I co z tego że drl z biedronko-lidla świecą chu***wo, ale mają papier z homologacją. Po prostu UE.ernieball pisze:Ja u siebie myślałem o dziennych w halogenach ale w końcu zdecydowałem się
na moduł DRL który zapala mi światła drogowe na 30% mocy.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro
Może i świecą całą lampą ale na żółto... i zamiast odmładzać autko to się je postarza...ale to jest moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadać... każdy ma swój gusternieball pisze:Nie jak świeczki, tylko świecą całą lampą 30% na wprost, musiałbyś to zobaczyć na żywo
żeby oceniać.
Cała Skandynawia tak od 20-stu lat jeździ.
10 lat temu miałem B4 (Duńskie) z takim systemem jak mam teraz.

- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Widzę, że zaczyna się dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia, od Wielkanocnych.
Zależy kto co lubi, niektórzy uwielbiają przerabiać swoje auta na choinkę. Niebieskie postojówki, ledy, świecące wentylki w kołach....
Też jestem za tym, żeby auto miało jak najbliżej do serii, sam mam zainstalowany moduł DRL i również uważam za lepsze rozwiązanie. Taką świeczkę w lampie widać z daleka, a te ledy sredy w 80% widać z 5m, a nie to było zamysłem przepisu, żeby mieć dla zasady, tylko żeby auto było widoczne z daleka.
Poza tym wybebeszacie przeciwmgłowe i w razie konieczności skorzystania z nich co będzie?
DRL zapala się automatycznie po uruchomieniu silnika, wyłącza po przełączeniu na światła mijania, albo po wyłączeniu silnika. Wszystko bez zbędnej rzeźby.
No ale jak kto lubi, czyt. wyżej.
Zależy kto co lubi, niektórzy uwielbiają przerabiać swoje auta na choinkę. Niebieskie postojówki, ledy, świecące wentylki w kołach....
Też jestem za tym, żeby auto miało jak najbliżej do serii, sam mam zainstalowany moduł DRL i również uważam za lepsze rozwiązanie. Taką świeczkę w lampie widać z daleka, a te ledy sredy w 80% widać z 5m, a nie to było zamysłem przepisu, żeby mieć dla zasady, tylko żeby auto było widoczne z daleka.
Poza tym wybebeszacie przeciwmgłowe i w razie konieczności skorzystania z nich co będzie?
DRL zapala się automatycznie po uruchomieniu silnika, wyłącza po przełączeniu na światła mijania, albo po wyłączeniu silnika. Wszystko bez zbędnej rzeźby.
No ale jak kto lubi, czyt. wyżej.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kris
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.7T 230KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kris
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.7T 230KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Też podzielam zdanie, że im więcej oryginalnych części tym lepiej, ale....
Akurat u mnie zaraz za halogenami siedzą intercoolerki i wolałbym lepsze chłodzenie turbin niż oryginalne halogeny albo ledy dzienne w miejsce halogenów.
Z drugiej strony akurat te ledy, które wrzuciłem na fotkach wydają sie kompromisem i są w miarę gustowne
![Obrazek]()
Akurat u mnie zaraz za halogenami siedzą intercoolerki i wolałbym lepsze chłodzenie turbin niż oryginalne halogeny albo ledy dzienne w miejsce halogenów.
Z drugiej strony akurat te ledy, które wrzuciłem na fotkach wydają sie kompromisem i są w miarę gustowne