Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[S6 C5] Sterownik AirBag błąd 65535

Elektryka
ODPOWIEDZ
uti1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[S6 C5] Sterownik AirBag błąd 65535

Post autor: uti1 » 13 gru 2014, 14:35

Błąd był kasowany dwa lub trzy razy. Pojawiał się przy odpalaniu przy temperaturze poniżej -5 stopni. Było podejrzenie, że może akumulator jest za słaby, ale po wymianie na nowy jest to samo i kontrolka airbag się świeci na stałe, a VAG pokazuje błąd sterownika 65535. W tym momencie mam wyjęty sterownik i rozebraną konsolę, bo zdecydowałem się na wymianę sterownika. Na co zwrócić uwagę zanim zamontuję nowy sterownik? Czy można tam coś poprawić, żeby na przyszłość ten błąd się nie pojawiał? Znalazłem w sieci urządzenie airbag reseter, które kasuje ten błąd 65535, tylko, że w spisie obsługiwanych sterowników nie ma tego 4B0959655E, a jest np ten: 4B0959655G. I jeszcze jedno pytanie - do jakiej wartości może spaść napięcie podczas rozruchu (akumulator nowy i o takich parametrach jakie powinny być). Zaznaczam, że pali na dotyk i nie trzeba kręcić. Z góry dzięki z pomoc.

[ Dodano: 2014-12-13, 14:35 ]
Wymieniłem sterownik. Tzn. odesłałem sterownik który łapał błąd do firmy, która po przeprogramowaniu, przysłała mi taki sam z trzymiesięczną gwarancją. Dobrze się składa, bo mrozy pewnie jeszcze będą i będzie można sprawdzić czy sytuacja się powtórzy. Jeśli błąd będzie wracał to trzeba będzie szukać uszkodzenia gdzieś w instalacji. Co do airbag reseter - dzwoniłem do viakena i to ich urządzenie kasuje błąd 65535 w sterowniku 4B0959655E. Jeśli sytuacja się powtórzy to nie wiem czy nie sprawdzę tego rozwiązania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja