Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[a6 c5] Spalone "gniazdo żarnika xenon"

Elektryka
ODPOWIEDZ
n0vy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5] Spalone "gniazdo żarnika xenon"

Post autor: n0vy » 13 lis 2012, 18:22

Witam serdecznie. Mam problem z oświetleniem w moim aucie... Jechałem w trasie i w pewnym momencie pojawił się komunikat o spalonej żarówce. Byłem pewien, że po prostu się spaliła, bo czasem po włączeniu świateł nie odpalała - były właściciel wymienił ją na jakieś chińskie badziewie. Nosiłem się z zamiarem kupna nowych ori, ale nie zdążyłem. Otwieram maskę, ściągam osłonę a tu bardzo przykra niespodzianka... W tym czerwonym gnieździe, w które się wpina żarnik była woda... i to gniazdo było stopione. Załączam zdjęcie, by pokazać o co mi dokładnie chodzi. Teraz najważniejsze... Czy można kupić to "gniazdo" gotowe z kablem i wpiąć zamiast starego w przetwornicę, czy muszę kupić cały komplet z przetwornicą? Jeśli da się samo, to jak to się fachowo nazywa? Bo nie wiem jak tego szukać...

Obrazek

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 13 lis 2012, 18:39

n0vy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: n0vy » 13 lis 2012, 18:48

Wydaje mi się, że przy tym adapterze musiałbym się bawić w cięcie i sztukowanie kabli, a tego nie chce... Chyba będę zmuszony kupić cały zestaw... Dzięki za pomoc :) A czy ktoś wie, czy w tym miejscu, które zaznaczyłem na zdjęciu:

Obrazek

ten kabel da się wypiąć? Sprawdziłbym sam ale jest już ciemno, a nie posiadam garażu ;p

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 13 lis 2012, 19:40

n0vy, jak ją rozkręcisz to myśle, że da rade tak wygląda przetwornica Hid rozkręcona
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl