witam mam pytanie odnosnie akumulatora i odpalania auta;
mianowicie jestem obecnie za granicą a odpalanie zlecilem mojej siostrze.
Wszystko bylo oki przez 3 tygodnie ,aż do dnia dzisiejszego.
Wchodząc dzisiaj do auta przekrecajac kluczyk czujnik napiecia pokazywal ok 10v i auto nie odpalilo, przekręcając kluczyk tyka cos pod maska (trrr, trrrr , trrr) a nie kręci rozrusznik.
dodam ze odpalanie auta bylo co 3 dzien na jkakies 5 min to chyba mało??
To tykanie to jakas usterka czy słaby aku>>>>????
dziękuje i pozdraiwam[/b]
[s6 c5] slaby akumulator
[s6 c5] slaby akumulator
Ostatnio zmieniony 16 gru 2008, 23:56 przez siwysdz, łącznie zmieniany 1 raz.
Opel Vectra GTS
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
siwysdz,
1. Naładować akumulator
2. Odpalać raz na 2 tygodnie (czemu miało słuzyc to odpalanie co trzy dni na 5 min ? Wysysaniu prądu z akumulatora ?)
3. Jak juz jest odpalane to nie na 5 minut tylko rozgrzac silnik podczas jazdy do normalnej temperatury pracy.
Objaw który podajesz jest typowym dla rozładowanego akumulatora. Oczywiscie nie wyklucza to innych przyczyn ale zacznij od naładowania akumulatora.
Powodzenia
1. Naładować akumulator
2. Odpalać raz na 2 tygodnie (czemu miało słuzyc to odpalanie co trzy dni na 5 min ? Wysysaniu prądu z akumulatora ?)
3. Jak juz jest odpalane to nie na 5 minut tylko rozgrzac silnik podczas jazdy do normalnej temperatury pracy.
Objaw który podajesz jest typowym dla rozładowanego akumulatora. Oczywiscie nie wyklucza to innych przyczyn ale zacznij od naładowania akumulatora.
Powodzenia

Części samochodowe online - Motostacja pl
Do radia potrzebny kod - powinieneś mieć w książce radia.
Szyby uruchamia się gdzieś pod podsufitką - niestety nie pamiętam jak, na pewno jest w instrukcji.
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=45223
Szyby uruchamia się gdzieś pod podsufitką - niestety nie pamiętam jak, na pewno jest w instrukcji.
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=45223
Pozdrawiam, Quick.
Te Trrrrrrykanie.... TO normalna rzecz przy rozładowanym akumulatorze... Naładuj akumulator prostownikiem... Jeśli sytuacja bedzie sie powtarzać to wymien akumulator tak bedzie bezpieczniej... Hmmm a może masz klemy zaśniedziałe? Sprawdź i spróbuj sie przeczyścić... Ja miałem tak w Peugeocie Mojego Taty... Pojechałem przed wielkanocą po "Bazie" obcinając je właczyłem muzyke w samochodzie... Ja wiem może te radio grało 10minut max... Wchodze a tutaj auto nie chce odpalić... Z racji tego ,że moj Tata jezdzi co miesiac do Wiednia to wolałem sie nie bawić w ładowanie tylko kupilem nowy akumulator... 

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Bo to była Kara Boska za wycinanie tych baziMISIEK_A6 pisze:Pojechałem przed wielkanocą po "Bazie" obcinając je właczyłem muzyke w samochodzie... Ja wiem może te radio grało 10minut max... Wchodze a tutaj auto nie chce odpalić...

Części samochodowe online - Motostacja pl