Słabo świecą światła mijania
Słabo świecą światła mijania
Witam,
Mam taki problem w mojej A6, że bardzo słabo oświetlają mi drogę światła mijania. Drogowe ok. Ok 1,5 mies temu w lewej lampie spaliła mi się żarówka od świateł postojowych i mijania, czuć było spaleniznę, styk był troszkę przetopiony. Teraz nie widać żeby coś się tam jarało, ale światła świecą bardzo słabo. Czy ktoś może coś podpowiedzieć gdzie szukać problemu? Elektryka, żarówki a moze zmatowione soczewki ?
Mam taki problem w mojej A6, że bardzo słabo oświetlają mi drogę światła mijania. Drogowe ok. Ok 1,5 mies temu w lewej lampie spaliła mi się żarówka od świateł postojowych i mijania, czuć było spaleniznę, styk był troszkę przetopiony. Teraz nie widać żeby coś się tam jarało, ale światła świecą bardzo słabo. Czy ktoś może coś podpowiedzieć gdzie szukać problemu? Elektryka, żarówki a moze zmatowione soczewki ?
Dzwoniłem właśnie do Hidretrofit, regeneracja 220 za komplet. Ale dopiero po nowym roku, a wiadomo jaka teraz jest pogoda i bez dobrych świateł to lipa a jeżdżę często w trasy. Może ktoś ma jeszcze jakieś propozycję gdzie to można zrobić? Albo nowe? Jestem z Łomży jak coś, bywam w Białymstoku, Wawie ktoś coś?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Żarówki
Podstawą dobrych świateł mijania są żarówki. Kupno przypadkowych żarówek które akurat są w sklepie gwarantuje nam że będą świeciły marnie. Polecam test żarówek z tygodnika "Auto Świat' z tego roku. Też miałem słabe światła do czasu przeczytania testu i kupna żarówek które świecą..
Podstawą są sprawne reflektory. Po prostu. Nie zmatowiałe, nie wypalone, zadbane. Żarówka jest bardzo ważna, ale jak wsadzisz 'dobrą' żarówkę do zniszczonego reflektora, to zapomnij o dobrym oświetleniu drogi. Poza tym, wcale nie należy montować najmocniejszych żarówek, tylko odpowiednie do swojego reflektora. Co ci da mocniejsza żarówka, skoro ma wyższą temperaturę świecenia i ci zaraz wypali odbłyśniki...
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Bliżej mi jednak do tego co powiedział kolega mrporpoise,jandek pisze:Podstawą dobrych świateł mijania są żarówki
mrporpoise pisze:Podstawą są sprawne reflektory.
Testy przeprowadzane przez tego typu magazyny można między bajki włożyćjandek pisze:Polecam test żarówek z tygodnika "Auto Świat'

Pozdrawiam...