Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Samozapalające się awaryjne

Elektryka
ODPOWIEDZ
Alastro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Samozapalające się awaryjne

Post autor: Alastro » 22 lut 2020, 12:36

Cześć,

Przed wydarzeniem związanym z tematem tego postu wydarzyło się kilka rzeczy które opisze gdyż mogą się przydać w rozwiązaniu tego dziwnego problemu. W skrócie, moduł komfortu został zalany po deszczach. Był zapchany odpływ pod akumulatorem. No więc jak już wszystko osuszyłem zamówiłem używany moduł komfortu, zaprogramowałem za pomocą Vaga kluczyki. Przez 3 dni był spokój ale potem zaczęły się komedie związane właśnie z tematem a mianowicie awaryjne same zaczęły się zapalać po zamknięciu samochodu. Wyłączenie przyciskiem daje taki efekt że zaraz znowu się włączają i to tak długo dopóki nie włożę kluczyka do stacyjki. Zarygluje drzwi to po około 5-10 min znów to samo. Vagiem wyłączyłem funkcje zapalania awaryjnych po zaryglowaniu. Opcje jakie mi zostały to +1 +32 +64 +2048. Problem nadal pozostał. Dodam tylko że nie mogę dostać się do modułu komfortu(46) program odsyła zapytanie czy "spróbować ponownie?" Raczej przycisk awaryjnych odpada bo robiłem różne testy, odpinałem wiązkę i jak podpinałem to już były włączone. Taki sam rezultat daje wyjęcie bezpiecznika, po wpięciu od razu się zapalają awaryjki. Błędy z centralnego.
Control Module Part Number: 4B0 962 258 D
Component and/or Version: Zentralverriegelung D35
Software Coding: 06721
Work Shop Code: WSC 02325
8 Znalezione:
01366 - Opened Due to Crash Signal
35-00 - -
01560 - Passenger Door
58-10 - Can't Lock - Intermittent
01561 - Left Rear Door
59-00 - Can't Unlock
01560 - Passenger Door
60-00 - Won't Safe
01559 - Drivers Door
61-00 - Won't De-Safe
01561 - Left Rear Door
61-10 - Won't De-Safe - Intermittent
01562 - Right Rear Door
61-00 - Won't De-Safe
01366 - Opened Due to Crash Signal
29-10 - Short to Ground - Intermittent
W drzwiach przód strona pasażera nie działa mikrostyk i w tylnych za kierowcą. W drzwiach kierowcy mam uszkodzony rygiel. Zamówiłem już zestaw naprawczy.

Nie rozumiem tylko opisów tych błędów. Czy one mają wpływ na te awaryjne? jeśli tak to jak to wyłączyć lub wyeliminować? Dodam że poprzedni moduł komfortu wyświetlał takie same błędy ale nic z awaryjnymi się nie działo.

Nikostratus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Nikostratus » 22 lut 2020, 14:57

Sprawdź czy moduł komfortu jest zalany to raz. Dwa u mnie też był problem z awaryjnymi niedawno i pomogło lutowanie zimnych lutów w zamkach.

Ps za moduł komfortu w autach z tych lat odpowiada grupa 35 czyli centralny zamek.

Alastro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Alastro » 22 lut 2020, 21:11

No więc jak już wszystko osuszyłem zamówiłem używany moduł komfortu
No mam teoretycznie sprawny "nowy". Tak jak mówiłem 3 dni był spokój po wpięciu tej używki. Dobra zimne luty. Ktoś ma jeszcze jakieś inne sugestie? bo trochę dziwne że po włożeniu kluczyka problem ustaje. I tak z innej beczki to co oznacza 29-10 - Short to Ground - Intermittent coś z masą? czy inaczej to interpretować?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja