s6c5 zarnik d2s
s6c5 zarnik d2s
z racji tego ze jeden ksenon mi padl poszukuje nowego kompletu... co wybrac philips czy osram?? zalezy mi na dobrym oswietleniu i efektownym wygladzie (najlepiej niebieska barwa)... duzy problem z wymiana??
Jeżeli chcesz mieć oryginalną barwę światła wybierz żarnik np. OSRAM NIGHT BREAKER UNLIMITED lub XENARC SILVERSTAR ok. 4300k , jak wolisz bardziej niebieską poświatę wybierz np. OSRAM COOL BLUE INTENSE ok 5000k lub PHILIPS Ultra Blue ok.6000k .
Co do wymiany żarników w C5 , nie jest to wcale takie trudne.
Co do wymiany żarników w C5 , nie jest to wcale takie trudne.
AUDI - Przewaga dzięki technice
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja kilka dni temu wymieniłem palniki D2S - ze względu na szokującą cenę oryginalnych Osram lub Philips zdecydowałem się na próbę kupić tzw. "chińskie premium" po 40 zł sztuka, mające wokół bański przy uchwycie metalowy wieniec (taką różnicę zauważyłem pomiędzy tymi a tańszymi po kilkanaście złotych). Niestety nie mam porównania jak powinny świecić oryginały bo wcześniej też były jakieś chiny ale nowe, założone chiny świecą dużo lepiej. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie i porównywał oryginał do chińczyka? Jeśli montaż oryginałów da zauważalną poprawę oświetlenia bez wahania wydam 350 - 400zł na oryginały. Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciej
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja po spaleniu zakładałem D2S Philips-a 6000K świecą bardzo dobrze, różnice jakie zauważyłem pomiędzy starymi to, nowe szybciej się rozświetlają i mocniej świecą, a co do chinoli osobiście nie mam porównania, tylko tyle, że znajomy w czasie gdzie ja założyłem oryginały on już zmieniał 2x chinole bo zmieniły barwę światła..