Witam,
mam drobny problem ze zbyt dużym prądem "spoczynkowym", który wynosi ok. 0,7A. Sprawdziłem urządzenia zabezpieczone bezpiecznikami pod kierownicą (poprzez pojedyncze ich wyjmowanie) ale w żadnym wypadku nie zmieniło to poboru prądu przy wyłączonym silniku. Jeżeli natomiast akumulator odłączę na chwilę i podłączę go ponownie - prąd "spoczynkowy" spada do 0,1A. Jednakże po zapaleniu silnika sytuacja powraca do stanu wyjściowego tj. po zgaszeniu silnika i odczekaniu chwili prąd wynosi 0,7A
Proszę o podpowiedź - w jaki sposób mogę prowadzić dalszą diagnostykę. Podejrzewam jakiś przekaźnik (te pod kierownicą sprawdziłem są ok) ale zupełnie nie wiem gdzie mogę szukać kolejnych elementów instalacji....
Z góry dziękuję.
[A6 C5] Rozładowywanie akumulatora podczas postoju
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dzięki bardzo za podpowiedzi. Faktycznie, w moim przypadku po ok 20 minutach, pobór prądu spada do poziomu 12 mA. Jest OK, trzeba być tylko cierpliwym przy pomiarach. A przyczyną lekkiego rozładowania aku był niefabryczny moduł do haka przyczepy, który w spoczynku się nie wyłączył w sposób właściwy...
Dzięki jeszcze raz
Dzięki jeszcze raz