[ A6 C5 ] Regulacja halogenów!!!! pomocy
[ A6 C5 ] Regulacja halogenów!!!! pomocy
Witam, jestem szczęsliwym posiadaczem, A6 z samoregulowanymi halogenami. Niestety od pewnego czasu, nie chcą się ustawić i świecą bardzo krótko. gdzie szukać czujników? a może chodzi o coś innego
Z góry dziekuję za pomoc.[/b]

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2009, 09:31 przez qlatro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
qlatro, czy na pewno chodzi Ci o halogeny ? Pod nazwą halogeny rozumie się z reguły lampy (halogeny) przeciwmgielne, te w kratkach zderzaka, okrągłe (a właściwie jajowate). Jednak jakoś nigdy nie spotkałem się z samoregulacją owych.
Zresztą ja mam jako światła mijania ksenony i w takim przypadku halogeny przeciwmgielne do niczego się nie przydają (chyba, że do ozdoby :mrgreen: ).
Napisz czy czasami nie miałeś na myśli reflektorów przednich ?
Bo w takim przypadku może byc samoregulacja gdy masz ksenony. W przypadku nie-ksenonów jest pokrętło obok włącznika świateł (zblokowane z drugim pokrętłem- od regulacji podświetlenia wskaźników).
Więc co miałeś na mysli :?: :roll:
Zresztą ja mam jako światła mijania ksenony i w takim przypadku halogeny przeciwmgielne do niczego się nie przydają (chyba, że do ozdoby :mrgreen: ).
Napisz czy czasami nie miałeś na myśli reflektorów przednich ?
Bo w takim przypadku może byc samoregulacja gdy masz ksenony. W przypadku nie-ksenonów jest pokrętło obok włącznika świateł (zblokowane z drugim pokrętłem- od regulacji podświetlenia wskaźników).
Więc co miałeś na mysli :?: :roll:
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
mi też pachnie to ksenonami.... jeśli chodzi ci o samopoziomowanie ksenonów (świateł mijania) to czujniki do tego masz na wahaczach z przodu i z tyłu, od lewej strony. vag powinien wypluć błąd - który czujnik do sprawdzenia. jesli tak sie stanie to zanim wymienisz czujnik sprawdź kostkę - jest w miejscu narażonym na wodę, styki lubia śniedzieć.
Acha - świecenie przed samo auto może też być spowodowane nieprzeprowadzeniem adaptacji ksenonów... do zrobienia vagiem.
Acha - świecenie przed samo auto może też być spowodowane nieprzeprowadzeniem adaptacji ksenonów... do zrobienia vagiem.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
qlatro, napisz co miałeś na myśli bo rozwijamy temat popisując się tym o czym tylko wiemy
Jesli chodzi o reflektory i jeśli świeciły OK a potem zaczęły krótko to zrób co napisał arthurr, . Ja bym obstawiał przedni czujnik, bo sam to miałem. Pracuje w paskudnych warunkach to i pada.

Jesli chodzi o reflektory i jeśli świeciły OK a potem zaczęły krótko to zrób co napisał arthurr, . Ja bym obstawiał przedni czujnik, bo sam to miałem. Pracuje w paskudnych warunkach to i pada.
Części samochodowe online - Motostacja pl