Czołem!
Jako że reflektory mam mocno już zmatowione, a przy jednym chyba jakiś zaczep się poddał, dumam nad zakupem nowych do Audi A6 C5 po lifcie. I teraz moje pytanie, czy lepiej szukać używanych oryginalnych (mówię o zwykłych soczewkach), czy są jakieś zamienniki godne polecenia (nie chciałbym się naciąć na reflektory z gównianymi soczewkami, lub na takie które zaraz zaparują)?
Co sądzicie o 'modyfikowanych' reflektorach typu 'ring', 'angel eyes' których pełno na allegro? Warte to coś czy z daleka omijać?
Dzięki za odpowiedzi!

Reflektory oryginalne a zamienniki
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
A nie lepiej zregenerować stare ? Spolerować lampy, napylić odbłyśniki ?
Ja swoje tak zrobiłem i jest super efekt a w nocy to już w ogole nie ma porównania do starych, zmatowiałych lamp.
Tu masz ciekawy temat: -a6-c5-odnowa-i-przerobka-lamp-przed-li ... t45188.htm
Dla przykładu masz moje lampy (zamontowana już wypolerowana):
 ![Obrazek]()

Ja swoje tak zrobiłem i jest super efekt a w nocy to już w ogole nie ma porównania do starych, zmatowiałych lamp.
Tu masz ciekawy temat: -a6-c5-odnowa-i-przerobka-lamp-przed-li ... t45188.htm
Dla przykładu masz moje lampy (zamontowana już wypolerowana):

- 

Anielski
Ja miałem zamienniki Depo( kupione razem z autem) po pewnym czasie wymieniałem na  Hella ,bo zamienniki świeciły dramatycznie...
Nie wiem jak jest z tymi angel eyes',ale większość napiszę Ci,że nie ma jak to orginał :D
Jak masz ori ,to oddaj jakiej profesjonalnej firmie niech doprowadzi je do stanu używalności np tu:
http://www.aquaress.pl/regeneracja,refl ... ,lodz.html
no chyba ,że masz kogoś bliżej siebie...Te
Hella co kupiłem dałem do odświeżenia właśnie tej firmie i powiem Ci ,że jestem zadowolony...Przynajmniej kilka lat spokoju,o ile tyle będę jeździł tym autem.

Nie wiem jak jest z tymi angel eyes',ale większość napiszę Ci,że nie ma jak to orginał :D
Jak masz ori ,to oddaj jakiej profesjonalnej firmie niech doprowadzi je do stanu używalności np tu:
http://www.aquaress.pl/regeneracja,refl ... ,lodz.html
no chyba ,że masz kogoś bliżej siebie...Te
Hella co kupiłem dałem do odświeżenia właśnie tej firmie i powiem Ci ,że jestem zadowolony...Przynajmniej kilka lat spokoju,o ile tyle będę jeździł tym autem.
- 

bijacz
Myślałem też nad regeneracja, ale nie wiem czy moje reflektory się kwalifikują, bo są mocno zmęczone. Widać ewidentne 'pasy' matu, poza tym jak przyjrzeć się z bliska to widać że lekko pożółkły, oto foto:
https://www.dropbox.com/s/gorkmvfmui2iu2s/DSC00065.JPG
Poza tym nie wiem czy mi mechanicy nie uszkodzili lewego reflektora podczas demontażu przy wymianie rozrządu, na dniach będę ściągał i oglądał.
Jest u nas w Szczecinie spec od car-detailingu, więc akurat z tym nie ma problemu. Z czego słyszałem tylko zabieg jest mocno tymczasowy, po około pół roku znowu reflektory matowieją (prawda to?). Czytałem też coś o tych foliach ochronnych na reflektory i części karoserii. Jeżeli da rade to doprowadzić do jakiegoś ładu, to wtedy może pokuszę się o taką folie chyba.

https://www.dropbox.com/s/gorkmvfmui2iu2s/DSC00065.JPG
Poza tym nie wiem czy mi mechanicy nie uszkodzili lewego reflektora podczas demontażu przy wymianie rozrządu, na dniach będę ściągał i oglądał.
Jest u nas w Szczecinie spec od car-detailingu, więc akurat z tym nie ma problemu. Z czego słyszałem tylko zabieg jest mocno tymczasowy, po około pół roku znowu reflektory matowieją (prawda to?). Czytałem też coś o tych foliach ochronnych na reflektory i części karoserii. Jeżeli da rade to doprowadzić do jakiegoś ładu, to wtedy może pokuszę się o taką folie chyba.
- 

bijacz
kolega z a4 ma zamienniki DEPO i jest zadowolony. Siedziałęm w tym aucie i jakiejś różnicy nie widziałem. Kiedyś jeździłem passkiem i kupiłem angele- jakieś SONAR czy ine dziwne: świeciły oniebo lepiej niż ori z 1997r. CO do wyglądu: drugi raz bym takich nie kupił bo to wieś, ale wtedy kasy nie było a bezpieczeństwo ważniejsze niż wygląd. Inna sprawa do A6 jakoś takie cóś nie przystoi...

Podawanie wypłaty w wartości brutto
To jak podawanie długości członka razem z długością kręgosłupa...
						To jak podawanie długości członka razem z długością kręgosłupa...