Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Pytanie ? Czy da radę ?

Elektryka
ODPOWIEDZ
poll2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Pytanie ? Czy da radę ?

Post autor: poll2 » 22 lis 2009, 13:09

Witam zastanawia mnie czy dało by radę uruchomić ASR w audi gdzie go nie ma kompem . Przecież ASR czyta z ABSu skoro ten system w aucie jest to może należy tylko tą funkcję uruchomić . Wiem że są różne funkcję jak bym to nazwał w aucie nie uruchomione . Wiadomo że nie było by wyłącznika który zawsze jest fabrycznie na konsoli ale ? Czy ktoś już takie cudo próbował ?

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: eneron » 22 lis 2009, 18:16

Samo włączenie nic nie da.... bo jak można właczyć coś czego fizycznie nie ma ? :shock:

owszem, ASR korzysta z pomocy ABSu ale ABS nie zarządza kontrolą trakcji a od tego jest ASR a ABS go tylko wspiera. ESP też korzysta z pomocy ABSu do przyhamowania danego koła ale i tak musi być w pojeździe ESP, sam ABS swoją pracą nie zastąpi ASR czy ESP (mam nadzieje że nie zagmatwałem :mrgreen: )
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: K@MiL » 24 lis 2009, 11:23

Tak z ciekawości zapytam: jest możliwe doposażenia A6 w ASR czy ESP?

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Motostacja pl » 24 lis 2009, 15:30

K@MiL pisze:Tak z ciekawości zapytam: jest możliwe doposażenia A6 w ASR czy ESP?
Skoro istniały auta z ASR i ESP to technicznie jest jak najbardziej mozliwe doposażenie w takie układy aut, które tego nie miały (wymiana elementów).

Pytanie tylko, czy jest sens ekonomiczny takiego przedsięwzięcia ?

Robiłem kiedys rozeznanie dla innego auta i jak by nie kombinować to wychodziło, że lepiej sprzedać i kupić juz wyposazone. Nie podaję szczegółów bo raz że auto inne a dwa miało to być zlecone fachowcom i oni tak to przedstawiali.

Oczywiście sytuacja może wyglądać tak, że masz na podwórku jakieś auto za pół darmo z którego poprzekładasz graty i na dodatek robisz to sam - wtedy jakby lepiej się to prezentuje <ok>
Części samochodowe online - Motostacja pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja