Witam. od jakiegoś czasu licznik oszukuje mi wskazania temperatury cieczy silnika i poziomu paliwa.. Odczyt po podłączeniu komputera prawidłowy. inny niż na zegarach.
zegary często przy zimnym silniku i samym zapłonie wskazują 70-80 stopni a czasem wskazówka po prostu leży.. jeśli chodzi o wskazania paliwa to bardzo często podczas jazdy wskazówka opada bądz szybko rośnie.. podobnie na samym zapłonie.
dodam że auto było u elektryka i były wymieniane silniczki obu wskazomierzy(tak twierdzi elektryk) i nic to nie dało. stwierdził że procesor na zegarach jest uszkodzony i zaleca wymianę zegarów..
I to kolejne kłopoty nie moge znaleźć takich samych zegarów to znaczy od a6 C5 2.4 2000r bez FISa z zegarkiem cyfrowym a nie wskazówkowym..
a może mogą być inne, od innego silnika byle były bez FISa??
HEELP
z góry dzięki
Problem ze wskazaniem temperatury i poziomu paliwa
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
jeśli padł procek to wystarczy go wymienić a nie całe zegary. poszukaj na allegro cena ok 100zł. wymontuj swoje zegary żeby odczytać z procesora oznaczenie jaki w nim siedzi soft i z takim samym wsadem kupujesz nowy procek i jeśli silniczki były wymienione to powinno hulać. przy padniętym procku często występują też inne objawy, u siebie nie zaobserwowałeś nic więcej?
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- daniel3262
- Forum Audi A6 / A7
Witam,mam ten sam problem co kolega jacekz84 źle pokazuje mi wskaźnik paliwa i woltomierz,kalibracja nic nie pomogła(nie działała),wyświetlacz często robi się również czerwony na chwile i zaraz normalnie świeci,test zegarów też zrobiłem i jak się zatrzymywały na środku to wskaźnik paliwa był za połową zbiornika na pierwszej kresce a woltomierz ciągle na full.W czym tkwi problem?
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
voltomioerz podczas testu ani drgnie i pokazuje cały czas max? to pewnie wina silniczka krokowego we wskaźniku. ja na razie testuję u siebie bo na pewno miałem walnięty procek i przekłamywały mi wskaźniki paliwa i temperatury. po wymianie procesora ustawiłem ręcznie wskazówki i jak na razie od 3 miesięcy jest ok. jeśli to silniczki to prędzej czy później i tak będę musiał wymienić ale puki co jest ok.
- daniel3262
- Forum Audi A6 / A7
Tak ciągle pokazuje max,można to dokupić?a jeszcze oprócz procka co to może być,że oszukuje wskaźnik paliwa? bo kalibracja nic nie pomogła(nie działała),ale chyba zdecyduje się na nowe zegary z pełnym fisem.grzałka pisze:voltomioerz podczas testu ani drgnie i pokazuje cały czas max? to pewnie wina silniczka krokowego we wskaźniku