Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Problem ze wskazaniem temperatury i poziomu paliwa

Elektryka
ODPOWIEDZ
jacekz84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem ze wskazaniem temperatury i poziomu paliwa

Post autor: jacekz84 » 02 lip 2014, 17:13

Witam. od jakiegoś czasu licznik oszukuje mi wskazania temperatury cieczy silnika i poziomu paliwa.. Odczyt po podłączeniu komputera prawidłowy. inny niż na zegarach.
zegary często przy zimnym silniku i samym zapłonie wskazują 70-80 stopni a czasem wskazówka po prostu leży.. jeśli chodzi o wskazania paliwa to bardzo często podczas jazdy wskazówka opada bądz szybko rośnie.. podobnie na samym zapłonie.
dodam że auto było u elektryka i były wymieniane silniczki obu wskazomierzy(tak twierdzi elektryk) i nic to nie dało. stwierdził że procesor na zegarach jest uszkodzony i zaleca wymianę zegarów..
I to kolejne kłopoty nie moge znaleźć takich samych zegarów to znaczy od a6 C5 2.4 2000r bez FISa z zegarkiem cyfrowym a nie wskazówkowym..
a może mogą być inne, od innego silnika byle były bez FISa??
HEELP
z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2006
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 02 lip 2014, 19:48

jeśli padł procek to wystarczy go wymienić a nie całe zegary. poszukaj na allegro cena ok 100zł. wymontuj swoje zegary żeby odczytać z procesora oznaczenie jaki w nim siedzi soft i z takim samym wsadem kupujesz nowy procek i jeśli silniczki były wymienione to powinno hulać. przy padniętym procku często występują też inne objawy, u siebie nie zaobserwowałeś nic więcej?

jacekz84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jacekz84 » 02 lip 2014, 20:14

hmm.. a jaki to obiaw?
wyświetlacz też słabo wyświetla ale to chyba nie wina procka..
z tym prockiem to też nie jestem pewny w 100% czy to on.. tak stwierdził elektryk po wymianie wskazomierzy że jeśli to nie one to procek..

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 03 lip 2014, 19:53

objawy bywają różne, skakanie wskazówek obrotomierza czy prędkościomierza, kasowanie daty, godziny i dziennego licznika kilometrów.
przy padniętych silniczkach wskazania raczej utrzymują się cały czas na tym samym błędnym poziomie a jeśli tak jak u Ciebie wskazania są różne to raczej procesor.

Awatar użytkownika
daniel3262
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daniel3262 » 07 lip 2014, 23:56

Witam,mam ten sam problem co kolega jacekz84 źle pokazuje mi wskaźnik paliwa i woltomierz,kalibracja nic nie pomogła(nie działała),wyświetlacz często robi się również czerwony na chwile i zaraz normalnie świeci,test zegarów też zrobiłem i jak się zatrzymywały na środku to wskaźnik paliwa był za połową zbiornika na pierwszej kresce a woltomierz ciągle na full.W czym tkwi problem?

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 10 lip 2014, 15:55

voltomioerz podczas testu ani drgnie i pokazuje cały czas max? to pewnie wina silniczka krokowego we wskaźniku. ja na razie testuję u siebie bo na pewno miałem walnięty procek i przekłamywały mi wskaźniki paliwa i temperatury. po wymianie procesora ustawiłem ręcznie wskazówki i jak na razie od 3 miesięcy jest ok. jeśli to silniczki to prędzej czy później i tak będę musiał wymienić ale puki co jest ok.

Awatar użytkownika
daniel3262
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daniel3262 » 10 lip 2014, 22:33

grzałka pisze:voltomioerz podczas testu ani drgnie i pokazuje cały czas max? to pewnie wina silniczka krokowego we wskaźniku
Tak ciągle pokazuje max,można to dokupić?a jeszcze oprócz procka co to może być,że oszukuje wskaźnik paliwa? bo kalibracja nic nie pomogła(nie działała),ale chyba zdecyduje się na nowe zegary z pełnym fisem. <lol>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl