Witam
Auto to audi a6 c5 2,5tdi z 2002r. Problem polega na pracy centralnego zamka, najpierw przestał działać pilot, auto nie reaguje na niego pilot sprawdzony nadaje przy próbie zakodowanie nie przyjmuje go, co więcej auto przy zamykaniu z wkładki kierowcy czy bagażnika rygluje wszystkie drzwi i uruchamia fabryczny alarm, próba otwarcia z wkładki kierowcy otwiera tylko te drzwi brak reakcje ze strony reszty zamków(po całkowitym przekręceniu wkładki, silniczek nie próbuje otworzyć nawet tych kierowcy) z bagażnika to samo otwiera tylko bagażnik. Po otwarciu i włożeniu kluczyka w stacyjkę zaczyna alarm wyć a po chwili otwiera się całe auto i przycisk od środka działa na zamknij i otwórz prawidłowo na wszystkie zamki.(Mikrostyki w zamkach są ok zapala się światło i fis widzi każde drzwi z osobna że są otwarte) Teraz taki manewr gdy auto się otworzy całe po włożeniu kluczyka w stacyjkę wyjmuje kluczyk, przycisk na drzwiach działa w obie pozycje zamknij/otwórz, zamykam drzwi i próbuje auto otwierać i central reaguje jak powinien otwiera wszystkie drzwi(a nie jak wcześniej tylko kierowcy) zamykam go z zamka zamyka całość ale już przy próbie otwarcia nie otwiera reszty tylko kierowcy jak to miało miejsce na początku, przycisk w środku reaguje wtedy tylko na zamykanie, na otwieranie zero reakcji. Po włączeniu zapłonu znów otwiera się całe auto.
Gdzie szukać przyczyny w module brak błędów, z vaga wysterowanie w teście wszystkie zamki zamykają i otwierając jak powinny. Po zamknięciu z wkładki kierowcy daje sygnał kierunkami i dioda miga przy ryglu, po otarciu dioda nadal miga a zamek jest sprawny przecież bo działa, i był rozkreconu lutowania poprawione i sprawdzone krańcówki.
[ Dodano: 2012-09-06, 22:48 ]
Komfort przepatrzony brak zimnych lutów, kostki ok, pływać nie pływał, a central jak świrował swiruje dalej jakieś sugestie?
Problem z zamkiem centralnym, zamyka drzwi kierowcy tylko
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego czy to przypadkiem nie jest selektywne odryglowanie gdzie ...
1 otwarcie otwiera tylko drzwi kierowcy
2 otwarcie otwiera pozostałe drzwi
Wiem, że to kodowało się w module komfortu i działało z otwieraniem na pilota, ale być może z otwieraniem za pomocą wkładki jest to samo
W razie potrzeby odsyłam do kodowania modułu komfortu
programowanie-modolu-komfortu-vt45896.htm
1 otwarcie otwiera tylko drzwi kierowcy
2 otwarcie otwiera pozostałe drzwi
Wiem, że to kodowało się w module komfortu i działało z otwieraniem na pilota, ale być może z otwieraniem za pomocą wkładki jest to samo
W razie potrzeby odsyłam do kodowania modułu komfortu
programowanie-modolu-komfortu-vt45896.htm
Właśnie nie jest to to bo próbowałem przkodować moduł i nic to nie dało, pilot nie chche się zakodować na zaden sposób napewno jest sprawny pilot A to selektywne to nawet z wkładki powinno działać a tu nic za każdym razem tylko te drzwi kierowcy otwiera, dopiero po tej kombinacji jak napisałem wczesniej działa do pierwszego zamkniecia.