[A6 C5] problem z tylną wycieraczką i odpalaniem
Witam serdecznie, kilka dni temu podczas jazdy wlaczylem tylna wycieraczke, niestety zatrzymala sie podczas przesowania (troche ruszyla ok 5 cm) podczas postoju wlaczylem ja i pomoglem jej przesunac sie reka, pomoglo tylko do polowy. Po kilku dniach znowu przesowalem reka z wlaczyna wycieraczka, doszla do konca i stanela, ale juz nie wrocila tzn cofnela sie podczas jazdy jakies 5 cm, no i juz nic nie idzie jak narazie. Zaznacze ze od tego czasu tzn od kilku dni po kilku godzinnym postoju lub tez jak chce odpalic auto rano to bardzo ciezko odpala slabe ma ladowanie, widac na wskazniku w aucie, jak sie troszke podlawi to odpali i laduje ale podskoczy czy tez zresetuje mi (srednie spalanie i spada srednia predkosc na wyswietlaczu FIS) ale podczas jazdy normuje sie. Czy slabe ladowanie i ciezkie odpalanie jest sprawa silniczka od tylnej wycieraczki??Zaznacze ze uzylem WD sciagajac oslone wycieraczki i odkrecajac srube bo wyciagnac juz jej nie moglem, nie chce czegos urwac. Prosze o pomoc jakies sugestie w tym kierunku i dziekuje zazrozumienie i wyrozumialosc. Pozdrawiam serdecznie
JakobSon
ok dziekuje bardzo, jedno z glowy czy co moze byc teraz przyczyna drugiego problemu... kurde... co jakis czas cos niedawno peknieta szyba teraz kurde to... ale jakos daje rade hhehe prosze o pomoc w sprawie ladowania i odpalania, od czego zaczac co najpierw sprawdzic, a koledze pisizakopane serdecznie dziekuje
JakobSon
No dzieki bardzo za podpowiedzi narazie martwi mnie dlaczego auto nie chce odpalic, tzn odpalam auto (na voltomierzu w aucie niecałe 12) ale w momencie odpalania wskaznik obrotomierza wskoczy po chwili a nie odrazu i mocniej sie zapalaja wszelkie swiatla np podswietlenie FIS, tak jakby dostawal po chwili prad, nie wiem nie znam sie kurcze i trzeba bedzie podjechac gdzies do fachowca, moze macie jakies pomysly co to moze byc??pozdrawiam
JakobSon