Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z poborem energi

Elektryka
ODPOWIEDZ
Zalli
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z poborem energi

Post autor: Zalli » 12 lut 2016, 11:15

Witam
Mam problem związany z poborem energii. Mam wymieniony akumulator na nowy , gdy samochód stoi na parkingu na 2 dzień nie moge go odpalic alumulator jest wyładowany.
Ładowałem akumulator nastepnie cały dzień jezdziłem samochodem i na nastepny dzień odpalił normalnie , w ten sam dzień okolo 18 byłem odpalić auto poraz ostatni i też bez problemu ale juz z rana nie dało rady go odplić w ciągu 5 dni już 2 razy ładowałem akumulator prostownikiem.
Podczas wymiany akumulatora mechanicy zmienili mi jeszcze
-światła (żarówki)
-prawy mechanizm otwierania drzwi ( przed wymiana gdy otwierałem pilotem raz działały a raz musiałem otwierać je od środka)
-kabel do obsługi hamulca ręcznego ( ten co idzie pod autem - hamulec elektryczny )
-olej + filtry

czym może być spowodowane takie problemy z bateria ( Była dzisiaj sprawdzona i jest ok tylko nie doładowana - bo padla z rana )
czy jest jakś domowy sposób na sprawdzenie lewego poboru energi np komputer
Mój komputer pomiedzy zegarami nie pokazuje zadnego błedu
Audi A6 4F 2005 - 2.0 TDI Avant

grysza14
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: grysza14 » 12 lut 2016, 17:09

Musisz wyposażyć się w multimetr i zmierzyć pobór prądu podczas spoczynku, zgaszonego samochodu.
Krótkie how to?
Odłączasz kleme od aku (nie ma znaczenia która), bierzesz multimetr nastawiony na pomiar miliamperów (mA, zakres zaczynaj od 2000), czerwoną sondą do aku, a czarną do odłączonego przewodu. Pojawi się wynik na ekranie, a następnie podziel się nim na forum.

Zalli
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Zalli » 13 lut 2016, 08:12

ok postaram pojechać do kolegi i ti zrobić.
Bylem też u znajomego podłączył samochód pod komputer i dał mi takie błeęy związane z energią.
0214
01BE
01BF
08C4
0AC0
0180
0046
08E1
08E4
08E5
08E2
0214
Oczywiście wszystkie te błędy udało sie usunąć , jak mi tłumaczył znajomy były to będzy związane z wymiana w/w elemętow jak akumulator , kabel ręcznego itd. Bo po wymianie wszystkich elemętow mechanicy nie usuneli/nie wprowadzili zmian w komputer
I mam pytanie czy podczas zmiany akumulatora mogłyt pozmienieć sie jakieś ustawienia np. o danej godzinie cos włącz jak nawiew, czy ten model takie cos posiada

[ Dodano: 2016-02-13, 08:12 ]
Panowie w systemie samochodu wyłączyłem wszystkie światła tj. swiatła dzienne oświetlenie pod domem oraz podświetlenie tylnej rejestracji (jak dam na 0 na właczniku nic nie świeci na auto jest normalnie ) i gdy nic sie nie paliło a samochód działał zobaczyłem że co pewien czas zapalaja się ( mrygaja ) 2 światła od oświetlenia rejestracji ( tylnej). Migają tylko jak samochód działa po wyłączeniu auta nie mrygaja. Czy to może powodować wyładowanie akumulatora czy jak jest samochód zamknięty w jakiś sposób mogą one czerpać energię

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja