witam, mam taki oto problem, przez deszcze nalało mi się do środka wody a dokładnie tylko na stronę kierowcy, nie wiem którędy ale miałem wybitą dziurę w podszybiu (w tym plastiku koło wycieraczek) i wydaje mi się że gdzieś tamtędy się wlewała woda, wymieniłem tą listwę, uszczelniłem sylikonem obudowę komputera no i zobaczymy ale do rzeczy, Wyssałem ile można wody odkurzaczem, wyjąłem moduł komfortu, osuszyłem wszystko, popsykałem WD wtyczki i gniazda, poskładałem, zasylikonowałem obudowę modułu i poskładałem, działa wszystko za co odpowiedzialny jest moduł oprócz otwierania i zamykania z pilota. Myślałem że to wina baterii, wymieniłem baterie, zaprogramowałem tak jak przeczytałem tzn włożyłem kluczyk do zamka drzwi, przekręciłem na maxa w prawo w celu zamknięcia i nacisnąłem przycisk zamknięcia, potem to samo z otwieraniem ale nic to nie pomaga. A może źle to robię? czy jest taka możliwość że uwaliło się tylko coś od pilota a cała reszta moduł działa? a może to gdzie indziej trzeba szukać?
ps. podejrzewam zimne luty na module komfortu, dobrze że mój brat ma maszynę do BGA to dam mu i wtedy się zobaczy
Problem z otwieraniem i zamykaniem z pilota
- kanar2306
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 313KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ja miałem taki przypadek że po zalaniu modułu komfortu też wszystko działało i okazało się że w module padł odbiornik radiowy.Niestety musiałem kupić nowy moduł.Po odłączeniu modułu często trzeba programować pilot na nowo a ta opcja kluczyk do drzwi itd często nie działa.Ja programowałem z tak jak na tym filmiku i wszystko poszło jak należy