Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z otwieraniem i zamykaniem z pilota

Elektryka
ODPOWIEDZ
chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z otwieraniem i zamykaniem z pilota

Post autor: chelsea78 » 04 lip 2014, 18:05

witam, mam taki oto problem, przez deszcze nalało mi się do środka wody a dokładnie tylko na stronę kierowcy, nie wiem którędy ale miałem wybitą dziurę w podszybiu (w tym plastiku koło wycieraczek) i wydaje mi się że gdzieś tamtędy się wlewała woda, wymieniłem tą listwę, uszczelniłem sylikonem obudowę komputera no i zobaczymy ale do rzeczy, Wyssałem ile można wody odkurzaczem, wyjąłem moduł komfortu, osuszyłem wszystko, popsykałem WD wtyczki i gniazda, poskładałem, zasylikonowałem obudowę modułu i poskładałem, działa wszystko za co odpowiedzialny jest moduł oprócz otwierania i zamykania z pilota. Myślałem że to wina baterii, wymieniłem baterie, zaprogramowałem tak jak przeczytałem tzn włożyłem kluczyk do zamka drzwi, przekręciłem na maxa w prawo w celu zamknięcia i nacisnąłem przycisk zamknięcia, potem to samo z otwieraniem ale nic to nie pomaga. A może źle to robię? czy jest taka możliwość że uwaliło się tylko coś od pilota a cała reszta moduł działa? a może to gdzie indziej trzeba szukać?
ps. podejrzewam zimne luty na module komfortu, dobrze że mój brat ma maszynę do BGA to dam mu i wtedy się zobaczy

Awatar użytkownika
kanar2306
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 313KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: kanar2306 » 09 lip 2014, 18:45

Ja miałem taki przypadek że po zalaniu modułu komfortu też wszystko działało i okazało się że w module padł odbiornik radiowy.Niestety musiałem kupić nowy moduł.Po odłączeniu modułu często trzeba programować pilot na nowo a ta opcja kluczyk do drzwi itd często nie działa.Ja programowałem z tak jak na tym filmiku i wszystko poszło jak należy

chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chelsea78 » 14 lip 2014, 19:01

niestety sposób na filmiku nie działa, moduł w ogóle nie reaguje jak naciskam przyciski na pilocie. Jak już wszystko porozbieram do suszenia to rzucę moduł komfortu do brata na maszynę do bga, może zimne luty się potworzyły

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja