Problem z licznikiem Audi A6 C5 1,9 TDI 110KM
Problem z licznikiem Audi A6 C5 1,9 TDI 110KM
Witam Wszystkich mam problem z licznikiem pokazuje nieprawidłowe wskazanie temperatury cieczy chłodzącej oraz przekłamuje prędkościomierz prawdopodobnie padł procesor licznika albo silniczki ale obstawiam procesor. Ale do rzeczy wycinałem licznik z samochodu by sprawdzić jaki jest to model nr. licznika nie odpinając akumulatora i ponownie wsadziłem licznik na miejsce po około 24 godz. Co mnie zdziwiło auto nie odpala mimo iż wszystkie kontrolki gasną łącznie z kontrolka od immobilizera . jaka jest przyczyna tego że nie mogę odpalić auta?
Eddi
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Próbowałem przeważnie programem VAG i raz próbowałem komputerem serwisowym a jaki on miał program nie wiem? Wygląda na to jak by ktoś celowo zrobił tak by nie było można się komunikować z silnikiem. Dziwi mnie tylko fakt że padł mi licznik a potem auto całkowicie odmówiło rozruchu gdy na dłużej odpiąłem licznik ? Czy możliwe jest by licznik coś blokował ? Kontrolka od immobilizera normalnie gaśnie nie miga po VAG nie pokazuje błędu a auto nie odpala jakiej przyczyny szukać? Chyba warsztat się kłania i elektromechanik?
Eddi
Myślałem nad tym i się zastanawiałem tylko pytanie czy trafię na licznik w 100% dobry który nie będzie miał jakiegoś defektu ? Liczniki Audi często się niestety psują i są to typowe usterki. Przepalone wyświetlacze FIS padające procesory , silniczki zegarów ,usterki płyty głównej. Po prostu boję się zaryzykować bo naprawy są kosztowne. Przerabiałem to już w A3 z FIS mojej żony. Co prawda naprawiałem tutaj: www.naprawalicznikow.pl
Eddi
ok pomyśle ale najpierw trzeba się zająć tym by auto w ogóle odpaliło? Bo jak na razie brak komunikacji z silnikiem jutro wstawiam do elektromechanika. Bo mi się już pomysły skończyły. To wygląda tak jak by nie dostawał paliwa?
[ Dodano: 2015-08-10, 18:21 ]
Witam po przerwie! Komunikacja silnika zrobiona błędów brak mechanik powiedział że auto się zapowietrzyło odpowietrzył je odpalił po zgaszeniu problem powrócił nie odpala czy to pompa wtryskowa? filtr paliwa? Mam wrażenie że mój mechanik zgaduje jak ja . Chyba trzeba zmienić warsztat?
[ Dodano: 2015-08-14, 16:05 ]
Usterka odpalania silnika naprawiona problemem był zaworek zwrotny na filtrze paliwa koszt zaworka to na dzień dzisiejszy 12zł auto po prostu się zapowietrzało bo paliwo się cofało. Komunikacja komputera diagnostycznego z silnikiem działa nie było żadnej przerwy po prostu inny komputer diagnostyczny w moim przypadku komputer ,, BOSCH " i to wszystko. Licznik wysłany do naprawy. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc!
[ Dodano: 2015-08-10, 18:21 ]
Witam po przerwie! Komunikacja silnika zrobiona błędów brak mechanik powiedział że auto się zapowietrzyło odpowietrzył je odpalił po zgaszeniu problem powrócił nie odpala czy to pompa wtryskowa? filtr paliwa? Mam wrażenie że mój mechanik zgaduje jak ja . Chyba trzeba zmienić warsztat?
[ Dodano: 2015-08-14, 16:05 ]
Usterka odpalania silnika naprawiona problemem był zaworek zwrotny na filtrze paliwa koszt zaworka to na dzień dzisiejszy 12zł auto po prostu się zapowietrzało bo paliwo się cofało. Komunikacja komputera diagnostycznego z silnikiem działa nie było żadnej przerwy po prostu inny komputer diagnostyczny w moim przypadku komputer ,, BOSCH " i to wszystko. Licznik wysłany do naprawy. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc!
Eddi