[ A6 C5] Problem z kontrolką poziomu oleju.
[ A6 C5] Problem z kontrolką poziomu oleju.
Witam,
nie wiem czy swój problem umieszczam w odpowiednim dziale (jeśli nie to proszę o przeniesienie). Szukałem w innych postach ale nic nie znalazłem na ten temat: po chwili jazdy zapala mi się kontrolka poziomu oleju. Sprawdziłem poziom oleju i jest ok, nic nie ubyło. Troszkę dolalem i niestety nic nie pomogło. Sprawdziłem VAGiem i nic - żadnych błędów. Co to może być? Nagle uszkodził się czujnik poziomu oleju?
nie wiem czy swój problem umieszczam w odpowiednim dziale (jeśli nie to proszę o przeniesienie). Szukałem w innych postach ale nic nie znalazłem na ten temat: po chwili jazdy zapala mi się kontrolka poziomu oleju. Sprawdziłem poziom oleju i jest ok, nic nie ubyło. Troszkę dolalem i niestety nic nie pomogło. Sprawdziłem VAGiem i nic - żadnych błędów. Co to może być? Nagle uszkodził się czujnik poziomu oleju?
sorry za glupie pytanie, po prostu zwątpiłem co ma wspólnego zamek od klapy z czujnikiem poziomu oleju 
Zajrzalem tam i na moje oko nic się nie dzieje. A jak wygląda sytuacja gdy zapala się kontrolka od cisnienia oleju? To jest ten sam symbol w zegarach czy jakis inny? Bo może problem tkwi po stronie ciśnienia a nie ilości oleju?

Zajrzalem tam i na moje oko nic się nie dzieje. A jak wygląda sytuacja gdy zapala się kontrolka od cisnienia oleju? To jest ten sam symbol w zegarach czy jakis inny? Bo może problem tkwi po stronie ciśnienia a nie ilości oleju?
Kubik, mi się pierwszy raz odkąd mam ten samochód zapaliła ta kontrolka więc mam podejrzenie że coś dziwnego musi być na rzeczy... Olej mam dolany na MAX. Klapa otwierałem i zamykałem wielokrotnie, i niestety kontrolka nie gaśnie (nawet na włączonym silniku). Ta kontrolka, tak w ogóle, to miga a nie świeci na stałe - jest to jakaś różnica? Czytałem kilka tematów o problemach z ciśnieniem oleju - ale te tematy poruszały głownie osoby co miały FISa a tam symbolika jest "troche" inna niż u mnie, gdzie nie mam FISa... I ciężko mi samemu stwierdzić czy to nie problem z ciśnieniem oleju.
-
- Forum Audi A6 / A7