Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z klimatyzacją w przekładce i kilka innych

Elektryka
ODPOWIEDZ
audipop

Problem z klimatyzacją w przekładce i kilka innych

Post autor: audipop » 29 maja 2017, 14:07

Cześć wszystkim!
Pochodzę z Olsztyna i od nie całego roku posiadam Audi A6 C5 1,9 Tdi, jak potem się okazało jest to anglik po przekładce.
Jestem tu nowy i z góry przepraszam jeśli coś przy nowym poście jest "nie tak" :)

Teraz do sedna:
Mam kilka problemów elektrycznych:
1 poprzedni właściciel miał uszkodzoną klimatyzację.
Teraz dopiero miałem kilka groszy więcej, żeby to naprawić. W serwisie zrobili mi tę klimatyzację, ale nie do końca. Dużo się wykosztowałem, a tak naprawdę chyba od elektryki powinienem zacząć. Wymienili mi przewód, osuszacz, sprzęgło, nabili klimę, a i tak raz działa raz nie.
Według Vaga są takie błędy:
00779 - czujnik temperatury powietrza zewnętrznego (g17) przerwa w obwodzie/zwarcie do zasilania - przejsciowy
01809 - Silnik uruchamiający lewej klapki regulacji temperatury (v158). Zablokowane lub brak napięcia - przejściowy.
00710 - Silnik klapy odmrażacza - v107 zablokowane lub brak napięcia
01810 - Silnik uruchamiający prawej klapki regulacji temperatury (v159) Zablokowany lub brak napięcia
00727 - Potencjometr silniczka pozycjonowania klapki układu odmrażania (g135) Przekroczono limit adaptacji

w zimę bywało tak, że lewa strona od 20 poziomu dawała największą możliwą temperaturę kiedy prawa dawała na tym poziomie lekkie ciepło.
Spotkał się ktoś z tym?

2 Podgrzewanie tylnej szyby nie działa, podświetlenie w przycisku włącza się tylko w momencie wciśnięcia i gaśnie odrazu.

3 podświetlenie prawych drzwi i nóg z przodu i z tyłu nie działa, lewa strona bez zarzutu.

4 otwieranie bagażnika z kluczyka nie działa, silniczek jest sprawny, bo jak przepinam go do wtyku od otwierania centralnego to pracuje. Gdy wciskam otwieranie silnik jedynie drga. Kable z tej samej wiązki idą do podświetlenia rejestracji i światła przeciwmgłowego, które są sprawne.

5 wskaźnik napięcia w zegarach, pokazuje 16 pomimo, że jest 14,2; FIS po nagrzaniu prawie nic nie wyświetla, w zimę wskaźnik temperatury płynu chłodzącego pokazuje 120 stopni. Czy to można naprawić czy lepiej wymienić zegary? czy każde zegary pasują do każdego auta czy muszą być jakieś konkretne?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja