Pochodzę z Olsztyna i od nie całego roku posiadam Audi A6 C5 1,9 Tdi, jak potem się okazało jest to anglik po przekładce.
Jestem tu nowy i z góry przepraszam jeśli coś przy nowym poście jest "nie tak"

Teraz do sedna:
Mam kilka problemów elektrycznych:
1 poprzedni właściciel miał uszkodzoną klimatyzację.
Teraz dopiero miałem kilka groszy więcej, żeby to naprawić. W serwisie zrobili mi tę klimatyzację, ale nie do końca. Dużo się wykosztowałem, a tak naprawdę chyba od elektryki powinienem zacząć. Wymienili mi przewód, osuszacz, sprzęgło, nabili klimę, a i tak raz działa raz nie.
Według Vaga są takie błędy:
00779 - czujnik temperatury powietrza zewnętrznego (g17) przerwa w obwodzie/zwarcie do zasilania - przejsciowy
01809 - Silnik uruchamiający lewej klapki regulacji temperatury (v158). Zablokowane lub brak napięcia - przejściowy.
00710 - Silnik klapy odmrażacza - v107 zablokowane lub brak napięcia
01810 - Silnik uruchamiający prawej klapki regulacji temperatury (v159) Zablokowany lub brak napięcia
00727 - Potencjometr silniczka pozycjonowania klapki układu odmrażania (g135) Przekroczono limit adaptacji
w zimę bywało tak, że lewa strona od 20 poziomu dawała największą możliwą temperaturę kiedy prawa dawała na tym poziomie lekkie ciepło.
Spotkał się ktoś z tym?
2 Podgrzewanie tylnej szyby nie działa, podświetlenie w przycisku włącza się tylko w momencie wciśnięcia i gaśnie odrazu.
3 podświetlenie prawych drzwi i nóg z przodu i z tyłu nie działa, lewa strona bez zarzutu.
4 otwieranie bagażnika z kluczyka nie działa, silniczek jest sprawny, bo jak przepinam go do wtyku od otwierania centralnego to pracuje. Gdy wciskam otwieranie silnik jedynie drga. Kable z tej samej wiązki idą do podświetlenia rejestracji i światła przeciwmgłowego, które są sprawne.
5 wskaźnik napięcia w zegarach, pokazuje 16 pomimo, że jest 14,2; FIS po nagrzaniu prawie nic nie wyświetla, w zimę wskaźnik temperatury płynu chłodzącego pokazuje 120 stopni. Czy to można naprawić czy lepiej wymienić zegary? czy każde zegary pasują do każdego auta czy muszą być jakieś konkretne?