Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] problem z czujnikami cofania + zamek centralny

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wolfq_A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] problem z czujnikami cofania + zamek centralny

Post autor: wolfq_A6 » 14 sty 2012, 11:36

Witam.

Posiadam Audi A6 Awant z 2004, silnik 1.9 130 PS [AWX]. Mam problem z czujnikami cofania i z centralnym zamkiem (zamykanie i otwieranie z pilota). To najpierw czujniki: gdy włączam wsteczny bieg włącza się sygnał (piszczenie) i działa cały czas. Według mnie powinno podczas włączenia biegu zapiszczeć i potem dopiero gdy dojeżdża się do jakiejś przeszkody. Co morze być przyczyną tego ?? Zdarzyło się komuś tak kiedyś?? prosiłbym o pomoc...

Druga sprawa to zamek centralny nie działa pilot. Na początku myślałem że to bateria więc poszedłem aby ją sprawdzić. Gość otworzył pilota sprawdził baterię i powiedział że jest dobra i to nie wina baterii bo pilot wysyła fale (sprawdził to jakimś radiem po ustawieniu odpowiedniej częstotliwości). Słyszałem że pilota się programuje jakoś ale do tego podobną są potrzebne 2 kluczyki a ja niestety mam tylko 1. Czy da się jakoś uruchomić tego pilota?? lub co morze być przyczyną że on nie działa??

prosiłbym o pomoc...

Jestem nowy na tym forum więc gdy w złym dziale napisałem o tym to z góry przepraszam.

Awatar użytkownika
wolfq_A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wolfq_A6 » 14 sty 2012, 12:31

Już to zrobiłem, dziękuje za wiadomość.

lgorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lgorek » 14 sty 2012, 14:43

1. sprawdz czy nie masz brudnego czujnika sprawdz każdego, dodatkowo zobacz czy nic się nie przykeiło.
2. co do pilota to wloz kluczyk do dzwi i zamknij je kluczykiem, gdy kluczyk bedzie przekrecony przycis otwieranie drzwi, powinny mrugnac kierunki. Wejdz do auta zapal auto. Wyjdz i zoabacz czy auto sie zamyka i otwiera.

Do 1 i 2 skasuj bledy bo moze one robia problem,

Awatar użytkownika
wolfq_A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wolfq_A6 » 29 sty 2012, 10:26

Sposób odnośnie pilota od zamku nie działa u mnie próbowałem kilka razy i nic, zna ktoś morze inny sposób jak to zrobić??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja