Witam. Mam problem z moim centralnym zamkiem.
Kupiłem niedawno A6 C5 1997r 2.4PB+LPG i chodzi o to,że mam 2 kluczyki. 1 do stacyjki i bagażnika a drugi do drzwi kierowcy(scyzoryk) który prawdopodobnie był zmieniany(dlatego mam 2 inne kluczyki). Dodam,że na żadnym nie działa otwieranie/zamykanie z pilota. Jak otwieram auto scyzorykiem od drzwi kierowcy to reszte musze otworzyć od wewnątrz przyciskiem. Da radę jakoś to zrobić żeby otwierało się całe auto? Nie byłem na kompie jeszcze. Jak otwieram przez bagażnik tym normalnym kluczykiem to otwiera się całe auto. Dałoby radę jakoś to zamienić?
[ Dodano: 2016-07-27, 10:04 ]
Bardzo pomocne forum nie ma co...
Problem z centralnym zamkiem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jakieś błędy na vagu? Nie fajny przypadek z tymi kluczykami, co prawda rzadko pewnie się używa zamka w drzwiach kierowcy ale jak padną baterie to może być problem. Jak się nie da dorobić zamka do kluczyka to czeka Cię zmiana kompletu wkładek(stacyjka, drzwi i klapa). To że nie działa zdalne sterowanie to może być wina modułu centralnego zamka, lubi go czasem podlać woda. Może też być wina kabli w słoniku w drzwiach.
- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Re: Problem z centralnym zamkiem
Taki objaw najczęściej jest przyczyną niedziałającego stycznika w zamku kierowcy lub przerwanych ścieżek na laminacie wewnątrz. To może też być powodem tego że kluczyka nie da się zakodować na otwieranie zdalne standardową procedurą przy otwieraniu drzwi. Miałem to samo u siebie jak po zmianie baterii w kluczu nie mogłem ponownie go zaadaptować. Co do 2 różnych kluczy to prawdopodobnie trzeba by dorobić wkładkę zamka pod kluczyk stacyjki wtedy miałbyś jeden kluczyk do wszystkiego.Dymek1990 pisze: Jak otwieram auto scyzorykiem od drzwi kierowcy to reszte musze otworzyć od wewnątrz przyciskiem. Da radę jakoś to zrobić żeby otwierało się całe auto?.