Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Problem z centralnym zamkiem

Elektryka
ODPOWIEDZ
Dymek1990
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z centralnym zamkiem

Post autor: Dymek1990 » 27 lip 2016, 10:04

Witam. Mam problem z moim centralnym zamkiem.
Kupiłem niedawno A6 C5 1997r 2.4PB+LPG i chodzi o to,że mam 2 kluczyki. 1 do stacyjki i bagażnika a drugi do drzwi kierowcy(scyzoryk) który prawdopodobnie był zmieniany(dlatego mam 2 inne kluczyki). Dodam,że na żadnym nie działa otwieranie/zamykanie z pilota. Jak otwieram auto scyzorykiem od drzwi kierowcy to reszte musze otworzyć od wewnątrz przyciskiem. Da radę jakoś to zrobić żeby otwierało się całe auto? Nie byłem na kompie jeszcze. Jak otwieram przez bagażnik tym normalnym kluczykiem to otwiera się całe auto. Dałoby radę jakoś to zamienić?

[ Dodano: 2016-07-27, 10:04 ]
Bardzo pomocne forum nie ma co...

Ziomek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T ANB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Ziomek » 27 lip 2016, 10:59

Jakieś błędy na vagu? Nie fajny przypadek z tymi kluczykami, co prawda rzadko pewnie się używa zamka w drzwiach kierowcy ale jak padną baterie to może być problem. Jak się nie da dorobić zamka do kluczyka to czeka Cię zmiana kompletu wkładek(stacyjka, drzwi i klapa). To że nie działa zdalne sterowanie to może być wina modułu centralnego zamka, lubi go czasem podlać woda. Może też być wina kabli w słoniku w drzwiach.

Awatar użytkownika
teiwaz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Re: Problem z centralnym zamkiem

Post autor: teiwaz » 28 lip 2016, 13:47

Dymek1990 pisze: Jak otwieram auto scyzorykiem od drzwi kierowcy to reszte musze otworzyć od wewnątrz przyciskiem. Da radę jakoś to zrobić żeby otwierało się całe auto?.
Taki objaw najczęściej jest przyczyną niedziałającego stycznika w zamku kierowcy lub przerwanych ścieżek na laminacie wewnątrz. To może też być powodem tego że kluczyka nie da się zakodować na otwieranie zdalne standardową procedurą przy otwieraniu drzwi. Miałem to samo u siebie jak po zmianie baterii w kluczu nie mogłem ponownie go zaadaptować. Co do 2 różnych kluczy to prawdopodobnie trzeba by dorobić wkładkę zamka pod kluczyk stacyjki wtedy miałbyś jeden kluczyk do wszystkiego.

marlitkos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Paliwo: Diesel

Post autor: marlitkos » 08 sie 2016, 13:21

zacząłbym od zakodowania pilota do centralnego. Poszukaj na forum tematu bo było o tym sporo. Kodowanie przerabiałem po kupnie auta gdyż miałem tylko jeden kluczyk. Nowy kluczyk kupiony u gościa od dorabiania kluczy bez problemu zakodowałem tak by otwierać auto z pilota.
Pozdrawiam

Maniacy COOO łączmy się.
Forum dyskusyjne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl