Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Problem z alarmem oraz wyłączeniem kontroli wnetrza

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ShArK5856
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Problem z alarmem oraz wyłączeniem kontroli wnetrza

Post autor: ShArK5856 » 03 maja 2013, 00:16

Witam :( Mój problem polega na tym, że... a może zaczne od poczatku. W trakcie jazdy co ok 10 min zalacza mi sie alarm na 2 sek. Lecz musze jednak przyznac ze nie zawsze tak sie dzieje natomiast wystepuje to czesciej niz rzadziej. Nastepny objaw to w momencie zamkniecia samochodu dioda na drzwiach pali sie ciaglym swiatlem przez 30 sek co oznaczaloby ze czujniki w srodku na ruch sa wylaczone jednak dioda obok przycisku swiatel awaryjnych pali sie na niebiesko.. co oznacza ze czujniki sa aktywne.. (dodam ze nie mozna wylaczyc tych czujnikow przyciskiem przy lsupku poniewaz na moje oko ono raz dziala a raz nie choc aktualnie w ogole nie dziala.. dioda czerwona nie pali sie) Lecz problem wystepuje kiedy otwieram auto.. centralny ladnie otwiera a po otwarciu drzwi zalacza sie alarm i wyyyyje jak glupi.. oczywiscie odciecie zaplonu radio na safe i dupa.. oczywiscie dioda niebieska mryga co chwila.. tak jakby centralny otworzyl zamki ale nie wylaczyl alarmu.. Co może być przyczyna tego objawu ?

P.S Oczywiście Audi stoi na parkingu bez użytecznie. Jedyne co to w tą sobote idzie na hol i do elektryka - jak zrobi to napisze co było niesprawne :)

[ Dodano: 2013-05-04, 16:46 ]
Byłem u elektryka samochodowego... Wlasciciel przede mna zalozyl alarm dokladany.. W jakim celu nie wiem skoro auto posiadalo fabryczny alarm.. Podlaczone zostalo bardzo podobnie jak do fabrycznego a to powodowalo sprzeczki miedzy dwoma alarmami.. Elektryk powiedzial ze alarm fabryczny zostawi a dokladany odetnie.. Odcial mi zaplon trabke dodatkowa pod maska(oryginalna do klakson) czujniki srodka - rowniez byly na dole szyby dokladane oryginalne sa na podsufitce itd.. Tak wie w dalszym ciagu mam alarm ale za to jeden przycisk kontroli wnetrza dziala poprawnie a za ta usluge zarzyczyl sobie 40 zl ;]

Temat rozwiazany Pozdrawiam i do zamkniecia :)
Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 10:54 przez ShArK5856, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja