No więc mój problem tkwi w tym, gdy zmieniałem fotele do swojego auta rozłączyłem
poduszki. Ale to nie o to chodzi, chodzi mi o to że w moich fotelach wychodziły 3 kable, tzn. jedna wtyczka a 3 kable do tej wtyczki od fotela, zaś w tych zmienionych fotelach wychodzą tylko 2. I chodziło mi o to czy jest jakiś schemat podłączenia tego żeby to działa dobrze i od czego jest ten trzeci kabel...?
P.S
Vag wyświetla mi błąd właśnie tych dwóch foteli przednich.
[A6 C5] Problem z Airbag w Fotelach !!
Zgadza się ja posiadam z 2000 roku, a fotele pochodza z Audi z 1999. Powiem Ci że zrobiłem tak, że zamieniłem wtyczki.
A o to jest błąd jaki VAG pokazuje.
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 4B0 959 655 G
Component and/or Version: Airbag Front+Seite 1001
Software Coding: 00106
Work Shop Code: WSC 02325
2 Faults Found:
01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199)
29-00 - Short to Ground
01218 - Side Airbag Igniter: Passenger Side (N200)
29-00 - Short to Ground
I coś wykasować go nie mogę. Więc jest na pewno coś z tymi fotelami.
A o to jest błąd jaki VAG pokazuje.
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 4B0 959 655 G
Component and/or Version: Airbag Front+Seite 1001
Software Coding: 00106
Work Shop Code: WSC 02325
2 Faults Found:
01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199)
29-00 - Short to Ground
01218 - Side Airbag Igniter: Passenger Side (N200)
29-00 - Short to Ground
I coś wykasować go nie mogę. Więc jest na pewno coś z tymi fotelami.
Podłączę się do rozmowy .
Ja zamontowałem do swojej A 6 skórzane fotele z rocznika 1999, przed rozłączeniem odłączyłem Aku, ale pomimo tego świeci się kontrolka.
Bardzo się boję, że jutro okaże się, że Vag nic nie pomoże i ja zostanę ze skórą ale bez poduch w aucie.
fakt faktem musiałem zmienić wtyczkę (3 przewodowa), bo moja różniły się minimalnie zatrzaskiem, ale tylko przeciąłem i zaizolowałem kable bez lutowania, i wpiąłem.
Aku był odłączony a błąd jest, kostki siedzą, sprawdzałem.
Vag pomoże??
Kabelek od środkowego tylnego pasa tez podłączałem bez aku.
Helppppp
Poduszki są na pewno całe.
Ja zamontowałem do swojej A 6 skórzane fotele z rocznika 1999, przed rozłączeniem odłączyłem Aku, ale pomimo tego świeci się kontrolka.
Bardzo się boję, że jutro okaże się, że Vag nic nie pomoże i ja zostanę ze skórą ale bez poduch w aucie.
fakt faktem musiałem zmienić wtyczkę (3 przewodowa), bo moja różniły się minimalnie zatrzaskiem, ale tylko przeciąłem i zaizolowałem kable bez lutowania, i wpiąłem.
Aku był odłączony a błąd jest, kostki siedzą, sprawdzałem.
Vag pomoże??
Kabelek od środkowego tylnego pasa tez podłączałem bez aku.
Helppppp

Poduszki są na pewno całe.
było audi 80 b4, potem a6 c5 2,4, teraz a6 c6 2,0 tfsi.....only audiiiii
Znajomy mechanik wykasował mi błąd Vagiem.... wyświetliło błąd zapalnika poduszki kierowcy, najprawdopodobniej miałem niedociśnięta kostkę gdy zakładałem fotel i dla próby podłączyłem klemy i wtedy wyskoczył błąd.
Bardzo się bałem, ze wyskoczy błąd napinacza tylnego środkowego pasa, auto z którego kupiłem skóry było po małym dzwonie, nic oprócz poduszek przednich nie było walnięte, ale zastanawiał mnie środkowy pas, ponieważ na starej kanapie pas wisiał napięty, a obecny jest jakby kilka centymetrów przydługi, ale zwija się i pracuje ok. Hmm, chyba taka jego uroda, ponieważ dziął aprawidłowo i napinacz ma sprawny.
Pozdrawiam
Bardzo się bałem, ze wyskoczy błąd napinacza tylnego środkowego pasa, auto z którego kupiłem skóry było po małym dzwonie, nic oprócz poduszek przednich nie było walnięte, ale zastanawiał mnie środkowy pas, ponieważ na starej kanapie pas wisiał napięty, a obecny jest jakby kilka centymetrów przydługi, ale zwija się i pracuje ok. Hmm, chyba taka jego uroda, ponieważ dziął aprawidłowo i napinacz ma sprawny.
Pozdrawiam
było audi 80 b4, potem a6 c5 2,4, teraz a6 c6 2,0 tfsi.....only audiiiii
-
- Forum Audi A6 / A7
witam trochę odświeżę temat mam ten sam problem tylko odwrotny fotele z 2002 instalacja 1998 problem polega na tym ze moje kable to niebieski i brązowy w w fotelach brązowy niebieski i czarny .brązowy na pewno osobny zostaje czarny i niebieski muszę podłączyć je do moich brązowego i niebieskiego.czy ktoś może mi powiedzieć który do którego,i co sie stanie jak podłącze odwrotnie.z góry dziękuje za pomoc