Witam.
Od kilku dni posiadam Audi A6 C5. Auto ma jeden problem. ÂŚwiatła świecą w dół. Po włączeniu nie poziomują się xenony. Podłączony pod komputer pokazuje brak błędów. Także na FISie nic nie pokazuje żeby było nie tak. Dodam też że auto miało zmieniony rozrząd itd. A przewody od czujnika poziomowania wyglądają dobrze.
P.S.
Naczytałem się już o tym za forum ale nie znalazłem podobnego przypadku że na vagu jest niby ok.
[A6 C5 2.5 TDI V6] Poziomowanie xenonów...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
LeszekA6, napisz, czy światła w ogóle nie reagują po włączeniu zapłonu(silnika) ?
Powinny wykonać mały ruch góra-dół. Zaobserwuj przy ścianie.
Jeżeli wykonują ten ruch to wszystko jest ok a powinieneś ustawić lampy pokrętłami lub, cały pas przedni. Ale przy wymianie rozrządu na pewno zdjęte były najpierw lampy a potem reszta.
U Ciebie nie ma żadnych błędów. Kiedyś u mnie było tak, że przy uszkodzonym czujniku wykonałem adaptację i światła pojechały w dół na maxa.
Powinny wykonać mały ruch góra-dół. Zaobserwuj przy ścianie.
Jeżeli wykonują ten ruch to wszystko jest ok a powinieneś ustawić lampy pokrętłami lub, cały pas przedni. Ale przy wymianie rozrządu na pewno zdjęte były najpierw lampy a potem reszta.
U Ciebie nie ma żadnych błędów. Kiedyś u mnie było tak, że przy uszkodzonym czujniku wykonałem adaptację i światła pojechały w dół na maxa.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !