Tak jak w temacie potrzebuję schemat pinów wtyczki, która wchodzi do Ecu silnika, i jeszcze jedno pytanie, gdzie znajduje się moduł kontroli świateł przednich i tylnich?
Auto to A6 FL 1.9Tdi 130Km
[AUDI A6 C5 1.9 TDI 130KM ]Potrzebny schemat wtyczki ECU
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Moduł kontroli znajduje się pod osłoną deski rozdzielczej w nogach kierowcy. Ma obudowę przekaźnika zajmującego dwa gniazda .
W sprawie schematu złącza może być ciężko, jest ono mocno 'rozrzucone' po schematach poszczególnych podzespołów (systemów). Jak napiszesz co z tego złącza Cię interesuje to wtedy powinno dac się to sprawdzić
W sprawie schematu złącza może być ciężko, jest ono mocno 'rozrzucone' po schematach poszczególnych podzespołów (systemów). Jak napiszesz co z tego złącza Cię interesuje to wtedy powinno dac się to sprawdzić

Potrzebuje zrobić odcięcie zapłonu przed kradzieżą jeśli chodzi o ECU silnika zaś o moduł kontroli świateł pytałem dla tego gdyż zamontowałem pełen FIS i chcę wygasić komunikaty o spalonych żarówkach na Fisie, nie chce iść na łątwizne i dać kabelki na mase, tylko chce to zrobić by działało, moduł na pewno mam i działa, gdyż jak spali się żarówka to na wagu właściwie mi pokazuje usterkę
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
W linku poniżej masz schematy dotyczące Twojego silnika. Może uda Ci się coś zlokalozowaćpancurp10 pisze:Potrzebuje zrobić odcięcie zapłonu przed kradzieżą jeśli chodzi o ECU silnika

http://turbobit.net/jjz9a1j6tlhr.html
A z jakim modułem się łączyłeś w vagu, że Ci pokazał info o spalonej żarówce? Pytam z ciekawości, bo nigdy nie diagnozowałem oświetlenia w ten sposób.pancurp10 pisze:zaś o moduł kontroli świateł pytałem dla tego gdyż zamontowałem pełen FIS i chcę wygasić komunikaty o spalonych żarówkach na Fisie, nie chce iść na łątwizne i dać kabelki na mase, tylko chce to zrobić by działało, moduł na pewno mam i działa, gdyż jak spali się żarówka to na wagu właściwie mi pokazuje usterkę

Moduł kontroli świateł sam w sobie nie ma wyprowadzenie komunikacyjnego z interfejsem diagnostycznym. Jest tylko podłączony do licznika i przekazuje do niego niezbędne info.
Vag pokazuje Ci, że masz spalone wszystkie żarówki, czy tylko wybrane?
Poniżej masz schemat podłączenia modułu:
http://turbobit.net/faqhhlzlixzl.html
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
A to ci ciekawostka - nie pomyślałbym aby szukać niesprawności żarówek w grupie silnikapancurp10 pisze:Jak łącze się na vagu z silnikiem i np wyjmę żarówkę w prawej przedniej lampie to idealnie na vagu mi wskazuje na tę żarówkę to samo dotyczy tylnich świateł

Może zbiera niezbędne info z licznika