Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

potrzebne zdjecie orginalnej skrzynki bezpiecznikow

Elektryka
Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 13 cze 2014, 08:03

jareczek20hools pisze:naprawione!! okazalo sie ze rezystor dmuchawy byl strzelony zalozylem z a4 i dziala
Gratuluje znalezienia źródła problemu <brawo> ... Całe szczęście że to nie przewody we wiązce deski rozdzielczej - było by dużo pracy aby to zlokalizować <okok>

Fotki wstawiaj jak najbardziej - na pewno się przydadzą <okok>

jareczek20hools
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jareczek20hools » 13 cze 2014, 11:33

Hehe itak mam cala deske wraz z wzmocnieniem rozebrana zastanawiam sie czy nie wymienic przy okazji nagrzewnicy jak juz mam wszystko na wierzchu. Ale mam jeszcze pytanie che podlaczyc fotele zevy grzaly dupki mam schemat wszystko wiem oprocz jednego co to jest wskaznik wielofunkcyjny na schemacie idzie do niego kabel gry/blu oznaczenie tego wskaznika to a2 i t32 pisxe obok niego mam fotele grzane mam panel z pokretlami tylko musze troszke wiazki tam dorobic

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 13 cze 2014, 11:53

jareczek20hools pisze:co to jest wskaznik wielofunkcyjny na schemacie idzie do niego kabel gry/blu oznaczenie tego wskaznika to a2 i t32 pisx
Chodzi Ci o połaczenie A2 do T32/11 -> to jest sygnał prędkości - jest on udostępniany dla licznika, radia, PDC, klimatronika i wszystkiego co musi znać prędkość pojazdu. I chyba nie jest on potrzebny do grzanych foteli.

Samo podłączenie elektrycznego grzania foteli jest stosunkowo proste.

W panelu klimatyzacji masz 2 regulatory i musisz podłączyć je tak:
- styk nr 1 jest zasilaniem stałym +12V z bezpiecznika nr 44
- styk nr 2 idzie do zielonego złącza pod fotelem - styk nr 4 - jest to + przekazywany na maty grzewcze
- styk nr 3 idzie do zielonego złącza pod fotelem - styk nr 2 - jest to sygnał z czujnika temperatury w siedzeniu
- styk nr 5 idzie do podświetlenia przycisku - możesz go podłączyć pod przewód koloru szaro-niebieskiego (pewnie w okolicy klimy będzie gdzieś dostępny)
- styk nr 6 idzie do zasilania +12V po stacyjce (ori z bezpiecznika nr 5)
- styk nr 7 idzie do GND

Obie strony łączysz tak samo :-)

jareczek20hools
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jareczek20hools » 15 cze 2014, 11:32

ok dziekuje za pomoc bede zaraz podpinal tylko pierw pomaluje calego klimatronikabo troche porysowany jest a nabylem dzis farbe do plastikow i innych rzeczy w samochodzie z taich tworzyw i jeszcze guziczki musze poprzezucac z drugiego klimatronika

[ Dodano: 2014-06-15, 10:06 ]
kurde niemoge wrzucic zdjec jakis blad tu jest na tym fotosiku

[ Dodano: 2014-06-15, 10:19 ]
sa fotki nie sa super jakosci ale moze komus sie przydadza
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

[ Dodano: 2014-06-15, 10:32 ]
a teraz troche fotek z mojego wyciszania jak narazie tunelu srodkowego dzis bede ladowal gąbke pod kolumne i cala reszte sciany grodziowej Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

stara gąbka troche zgnieciona byla juz i miekka jak szmata wiec wpadla nowa Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
jak narazie to tyle dzis cos tam pokombinuje dalej ze SpongeBobem

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja