[a6 c5] pomocy 1.9 avg brak grzania świec nie pali POMOCY
[a6 c5] pomocy 1.9 avg brak grzania świec nie pali POMOCY
Witam mam następujący problem po przekręceniu stacyjki wszystkie kontrolki świecą normalnie poza kontrolką grzania świec nawet nie mrugnie i samochód nie chce zapalić.Jakiś czas temu też tak się działo i kilka razy przekręcałem kluczyk aż załapało a teraz koniec nawet nie mrugnie i samochód nie chce zapalić .Może to przekaźnik tylko który to? Proszę pomóżcie!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jurek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Pytasz o swoje auto czy kolegi??
W profilu masz 110 KM czyli AFN
natomiast pytasz o AVG chyba 115 KM.
ale to nie ważne - ale proszę wyjaśnij lub popraw
bo jeśli chodzi o AFNa to przekaźnik świec masz pod osłoną silnika na ścianie grodziowej do kabiny pasażerskiej.
Jak go wypniesz to silnik dostaje informacje o full mrozie i grzeje świece jak szalony.
Po za tym sprawdź na początek jak masz dostęp do VAGa ewentualne błędy.
Z tego co przychodzi mi na myśl to może czujnik temperatury do komputera może być walnięty - w AFN na rurrce z cieczą chłodzącą (niebieski 4-ro PINowy).
Odpisz coś to pomyślimy.
Pozdro.
W profilu masz 110 KM czyli AFN
natomiast pytasz o AVG chyba 115 KM.
ale to nie ważne - ale proszę wyjaśnij lub popraw
bo jeśli chodzi o AFNa to przekaźnik świec masz pod osłoną silnika na ścianie grodziowej do kabiny pasażerskiej.
Jak go wypniesz to silnik dostaje informacje o full mrozie i grzeje świece jak szalony.
Po za tym sprawdź na początek jak masz dostęp do VAGa ewentualne błędy.
Z tego co przychodzi mi na myśl to może czujnik temperatury do komputera może być walnięty - w AFN na rurrce z cieczą chłodzącą (niebieski 4-ro PINowy).
Odpisz coś to pomyślimy.
Pozdro.