Podswietlenie wskazowek zegarow, samych wskazowek
Podswietlenie wskazowek zegarow, samych wskazowek
Witam,
chce w moim audi a6 zrobic tak jak ma moj brat, ze przy przekreconym zaplonie swieca sie wskazowki zegarow, po zapaleniu swiatel swieca sie cale zegary.
U mnie nie wiem jak to zrobic dokladnie, znalazlem cos na forum, ale to nie dziala, bylem w warsztacie (partner vw) i nie potrafia tego wlaczyc, mowia ze ta opcja jest w autach audi od 2002 roku, to jak mozliwe ze moj brat ma w 97 roczniku? Prosze o jakies instrukcje jak to zrobic. Ja na moim VAGu dojsc nie moge do tego, duzo kombinowalem. Potrzebuje dokladniejsze instrukcje.
chce w moim audi a6 zrobic tak jak ma moj brat, ze przy przekreconym zaplonie swieca sie wskazowki zegarow, po zapaleniu swiatel swieca sie cale zegary.
U mnie nie wiem jak to zrobic dokladnie, znalazlem cos na forum, ale to nie dziala, bylem w warsztacie (partner vw) i nie potrafia tego wlaczyc, mowia ze ta opcja jest w autach audi od 2002 roku, to jak mozliwe ze moj brat ma w 97 roczniku? Prosze o jakies instrukcje jak to zrobic. Ja na moim VAGu dojsc nie moge do tego, duzo kombinowalem. Potrzebuje dokladniejsze instrukcje.
Aby aktywować tą opcję, należy VAG-iem połączyć się ze sterownikiem "Instruments", następnie wybrać "Adaptacja", kanał 19. Zmiana podświetlenia następuje po zmianie pierwszej cyfry w kodowaniu. Dostępne opcje:
0xxxx - podświetlenie tarcz i wskazówek tylko po włączeniu świateł
1xxxx - wskazówki świecą zawsze, tarcze po włączeniu swiateł (ta opcja jest domyślnie ustawiona)
2xxxx - skala świeci zawsze, wskazówki po włączeniu świateł
3xxxx - wskazówki i skala świecą zawsze (niezależnie od świateł)
1xxxx - wskazówki świecą zawsze, tarcze po włączeniu swiateł (ta opcja jest domyślnie ustawiona)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
ArKos72 pisze:Aby aktywować tą opcję, należy VAG-iem połączyć się ze sterownikiem "Instruments", następnie wybrać "Adaptacja", kanał 19. Zmiana podświetlenia następuje po zmianie pierwszej cyfry w kodowaniu. Dostępne opcje:
A widzisz

Sprawdziłeś tą informację u siebie czy na żywioł skopiowałeś co google wywaliło ?
Nawet na forum VW piszą że takie coś jest możliwe poprzez edycje EEPROM...

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Nie - VAG tego nie da rady zrobić... ja mam K+CAN i tym kopiujesz sobie wsad... odczytujesz takim programem WinHex i zmieniasz odpowiednie komórki w zależności jaki masz wsad... bo każdy licznik ma to w innym miejscu... Ja próbowałem u siebie walczyć ze wsadem i powiem ci że to nie jest trudne - jak odczytałbyś wsad to wystarczy już masz 80% pracy za sobą ...
a ten post kolegi wyżej nie wysyłałem Tobie bo sprawdziłem że nie działa w naszych furkach...

a ten post kolegi wyżej nie wysyłałem Tobie bo sprawdziłem że nie działa w naszych furkach...

Nie. Stąd:Jacek_max pisze:ściągnęłeś info z netu
a6-c5-podswietlenie-zegarow-na-stale-vt ... Apne+opcje

Faktem jest że nie sprawdzałem, bo czytałem to w nocy a rano do roboty, ale zamierzam w najbliższym czasie to sprawdzić.
Jacek_max pisze:Nie - VAG tego nie da rady zrobić... ja mam K+CAN i tym kopiujesz sobie wsad... odczytujesz takim programem WinHex i zmieniasz odpowiednie komórki w zależności jaki masz wsad... bo każdy licznik ma to w innym miejscu... Ja próbowałem u siebie walczyć ze wsadem i powiem ci że to nie jest trudne - jak odczytałbyś wsad to wystarczy już masz 80% pracy za sobą ...![]()
No dobra, powiedzmy ze odczytalem ten wsad ale co dalej, moglbys dac konkretna informacje co zmienic?
Ja zalatwie sobie odpowiedni interfejs i ten WinHex, ale co wtedy, co dokladnie odczytywac?
Witam
Zerknalem do swojej Audiczki i faktycznie, po wpisaniu w adaptacjach w kanale 19 cyfry 1 w pierwszej pozycji(Vag 2,5), mam podswietlone juz wskazowki po stacyjce
czyli mam... 10011...gdzie przedostatnia to aktywacja wskazania temperatury zewnetrznej na Fis(przez pomylke wpisalem tam 0 i zniknela temp na Fis,wiec pewny jestem ze po wpisaniu 1,temp sie pokaze) a ostatnia to ponoc aktywacja synchronizacji zegarka cyfrowego(ta "palma" koło zegara cyfrowego),zobaczymy bo do tej pory za cholere nie pokazywala sie ta palemka
.
Ale czy dotyczy to wszystkich Audiczek czy tylko poliftowych,nie mam pojecia ...
Moze sie to komus przyda
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-01-23, 10:12 ]
Minał ponad tydzien a "palmy" obok zegarka ,jak nie było tak nie ma...cos chyba u mnie nie tak z tą synchronizacją czasu
Zerknalem do swojej Audiczki i faktycznie, po wpisaniu w adaptacjach w kanale 19 cyfry 1 w pierwszej pozycji(Vag 2,5), mam podswietlone juz wskazowki po stacyjce

Ale czy dotyczy to wszystkich Audiczek czy tylko poliftowych,nie mam pojecia ...
Moze sie to komus przyda

Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-01-23, 10:12 ]
Minał ponad tydzien a "palmy" obok zegarka ,jak nie było tak nie ma...cos chyba u mnie nie tak z tą synchronizacją czasu